No veus bé aquest correu? Fes clic aquí | Traducción automática al castellano | Automatic translation to English
 
núm. 229. Dimarts, 04 de desembre del 2018 Facebook Twitter LinkedIn
 
acció
 
Descobreix com 2.200 empreses catalanes s’entrenen per ser més competitives
 

Cada desembre tots tenim el mateix pensament: per any nou m’apunto al gimnàs i em poso en forma. Tots? No, 2.200 empreses catalanes ja entrenen cada dia la seva competitivitat com a membres d’algun dels 28 clústers acreditats per ACCIÓ. Ho fan agrupades amb altres empreses, universitats o centres tecnològics entorn de la seva cadena de valor. Potser encara no ho saps, però hi ha un clúster esperant-te.

Les relacions entre fabricants, clients i proveïdors permeten compartir experiències, resoldre reptes comuns i gaudir d’eines i instruments clau per reforçar l’estratègia de l’empresa. La pertinença al clúster del ferrocarril (RAILGRUP), per exemple, ha estat un factor crític per al desenvolupament d'una nova línia de negoci per a l'empresa Promaut; que l'ha conduïda a diversificar quan més ho necessitava coincidint amb la crisi del sector de l'automoció.

Un altre cas d’èxit és el del fabricant de maquinària Niubó, que en el clúster dels mitjans de producció agrícola (FEMAC) ha trobat el millor aliat per construir el seu pla d’expansió internacional. Aquests són només dos dels molts exemples que ofereix un ecosistema que fa de la cooperació la millor eina per competir.

Si vols conèixer més casos com aquests, el proper 13 de desembre els podràs descobrir a la VIa Jornada de canvi estratègic en clústers, on sabrem com s’han transformat per seguir sent competitives Circontrol, Frit Ravich i Relats. Inscriu-t’hi ara!

Totes elles pertanyen a clústers com el de l’energia eficient, el foodservice i el de l’automoció. Consulta’n la llista completa i troba el teu! Hi ha un espai on posar en forma la teva empresa que t’està esperant.

Entrar en la dinàmica d’un clúster et permetrà incrementar la teva competitivitat individual i, alhora, participar en la millora de la qualitat del teu entorn. Els 28 clústers acreditats per ACCIÓ alimenten moltes i diverses cadenes de valor que vertebren l’economia del país. Per què no t’hi apuntes?

Rivals, competidors o futurs socis t’esperen en un ecosistema que els cluster managers s’encarreguen de dinamitzar. No només podràs compartir eines i experiències amb altres empreses del teu entorn, sinó que també trobaràs sinergies amb altres espais gràcies a les dinàmiques interclústers. No esperis més a posar en forma la teva empresa i troba el teu clúster!

 
 
 
No t'ho perdis
 
Road to Silicon Valley
 
 

Ets una startup tecnològica amb ambició global? Ara tens l’oportunitat de validar el teu model de negoci a l’ecosistema digital més innovador del món! El Road to Silicon Valley reunirà 16 startups en un bootcamp a Barcelona on rebran entrenament i mentoria d’alguns dels actors més destacats de l’entorn californià. D’entre les startups, en sortiran cinc finalistes que gaudiran d’un intercanvi intensiu de sis setmanes amb US·MAC, que inclou 15 dies a Silicon Valley. Tens la maleta a punt? Apunta’t al Road to Silicon Valley!

 
 
 
Construeix el teu futur negoci
 
 

El sector de les infraestructures i la construcció engloba àmbits com l’arquitectura, l’enginyeria i els materials. Tot plegat ofereix oportunitats tan interessants com participar en l’ordenació urbana del Grand París. ACCIÓ hi realitza una missió el proper mes de febrer per tal que coneguis els principals actors del projecte. T’ho perdràs?

 
 
 
 
Descobreix
 
Inversió i salut digital, de Silicon Valley a Barcelona
 
 

Què tenen en comú Barcelona i Silicon Valley en la inversió en digital health? En quin punt es creuen la salut, les noves tecnologies i el finançament? Marta Gaia Zanchi —Founding Director del Biodesign for Digital Health, professora a la Stanford University School of Medicine i Equity Partner a DCVC—, coneixedora dels dos ecosistemes, ens ho ha explicat en el darrer Esmorzar de finançament d'ACCIÓ. No t'ho perdis!

 
 
 
El millor resum del The Hub Event 2018
 
 

Mig miler de persones van omplir The Hub Event 2018, la tercera edició de la trobada anual del Barcelona & Catalonia Startup Hub. Tant si vas assistir-hi com si t’ho vas perdre, ara pots repassar tot el que va donar de si: vols saber quines startups busquen les corporates? Com treballa Google a Silicon Valley? Per què Asics ha instal·lat a Barcelona el seu centre europeu d’innovació? Totes les respostes al millor resum del The Hub Event 2018!

 
 
 
Agenda
 
 
Missió en el marc del projecte Grand Paris
 
Inscripcions fins al 07/12/18
París
 
 
 
 
VI Jornada de canvi estratègic en clústers
 
13/12/18
Barcelona
 
 
 
 
Reunions amb directors d’oficines
 
10-21/12/18
Barcelona
 
 
 
 
Les finances com a eina competitiva
 
14/12/18
Barcelona
 
 
 
 
Sales Pitch Coaching
 
17/12/18
Barcelona
 
 
 
 
Investor Pitch Coaching
 
19/12/18
Barcelona
 
 
 
 
Brokerage Event a la fira Consumer Electronics Show
 
08-11/01/19
Las Vegas
 
 
 
 
Missió del sector Smart Cities a Corea del Sud
 
Inscripcions fins a l'11/01/19
Seül i Busan
 
 
 
Oficina Exterior = Negoci
 
3 raons per fer negoci a Moscou
 
  • Rússia és el país més gran del món per superfície, amb gairebé 150 milions d'habitants i unes classes mitjanes amb un poder adquisitiu a l'alça.
  • Tot i basar la seva economia principalment en els recursos naturals i l'energia, cada cop obre més oportunitats a nous sectors, com el wellness i beauty.
  • Tens 5 oportunitats de negoci concretes a Rússia i la resta de països de la zona que cobreix l'Oficina Exterior a Moscou. Les trobaràs al Banc de Coneixement d'ACCIÓ.

A què esperes per fer negoci a Rússia? Sol·licita una entrevista amb la directora de l'Oficina Exterior a Moscou i explora-hi les teves oportunitats!

 
Ajuts
 
Properes convocatòries
 
Programa de Missions Empresarials
 
 
 
 
 
veure mÉs ajuts >
 
 
 


La normativa aplicable autoritza la nostra entitat, l\’Agència per a la Competitivitat de l\’Empresa (d\’ara endavant, “ACCIÓ”), amb domicili al Passeig de Gràcia, 129, CP 08008, Barcelona, a remetre per mitjans electrònics informació i comunicacions comercials amb la finalitat de mantenir-lo informat sobre activitats i serveis d’ACCIÓ d’idèntica o similar naturalesa respecte dels que vostè ha mostrat interès, participat o contractat amb la nostra entitat. Si vostè no vol rebre més comunicacions de la nostra organització pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i/o oposició al tractament, a través de l’adreça de correu electrònic dades.accio@gencat.cat o de l’adreça postal indicada anteriorment.”