ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Presentació

Presentació

La cinquena edició de la Jornada Connect-EU va reunir un miler d'agents catalans a la captura d'inversió europea per a projectes d'R+D i Innovació. Durant la jornada, es van donar a conèixer les noves convocatòries 2016 i 2017 del programa Horizon 2020.

Una de les novetats d'aquesta edició del Connect-EU va ser la presentació de diferents alternatives per finançar projectes d'R+D i Innovació. Els representants de les principals entitats financeres van explicar de primera mà com trobar el finançament adequat i quins requisits es tenen en compte a l'hora d'accedir-hi. També es va presentar l'SME Instrument, el programa de finançament dissenyat específicament per impulsar el creixement i l'expansió internacional de les pimes a través de projectes d'innovació. Així mateix, es van mostrar casos d'èxit com els Watly, Iberital, Promaut o M2M Cloud Computing i va haver-hi espai per connectar, trobar socis i revisar els projectes amb experts tant de la Comissió Europea com nacionals.

Què s’hi va oferir?

 • Coneixement
  A la Jornada s’hi va concentrar tota la informació sobre les oportunitats de finançament que ofereix la Unió Europea en matèria d'R+D.
 • Assessorament personalitzat
  Les empreses, universitats, centres tecnològics o centres de recerca amb un projecte d’R+D o amb intenció d’iniciar un procés de col·laboració i d’internacionalització van poder reunir-se amb representants de la Comissió Europea i nacionals.
 • Contactes
  Es va fer networking. Els participants van poder-se posar en contacte prèviament amb altres assistents i van aprofitar la Jornada per fer reunions amb ells en els espais reservats a aquest efecte.
 • Informació
  Es van donar a conèixer els serveis que ofereixen ACCIÓ i la xarxa Enterprise Europe Network a la petita i mitjana empresa, en relació a les polítiques i oportunitats de negoci als països de la UE, assistència en processos de transferència tecnològica i accés a programes europeus d’R+D i Innovació.