Un centre neuràlgic al sud d'Europa

Catalunya compta amb unes infraestructures excel·lents per connectar les empreses amb mercats diversos per terra, mar i aire. El sector de les infraestructures i la construcció també engloba els àmbits de l'arquitectura, l'enginyeria i els materials de construcció.

Oportunitats de negoci vinculades a les infraestructures i la construcció

Costa Rica

Costa Rica

Infraestructures i construcció


Maquinària, béns d'equip, materials i subministres per a la construcció

La construcció d'infraestructures a Costa Rica està actualment condicionada pel proper calendari electoral i la capacitat limitada de finançament per executar un pla d'inversions en infraestructures.

Els principals projectes per activar són: el Projecte 'Limon ciudad-puerto', el projecte 'Canal Seco' i el projecte de Metro de San José.
El sector immobiliari desenvolupa projectes amb finançament privat centrats en projectes residencials (construcció en alçada i urbanitzacions), comercials (centres comercials i grans superfícies) i logístics (noves zones franques).

Panamà

Panamà

Infraestructures i construcció


Maquinària, béns d'equip, materials i subministres per a la construcció

El sector immobiliari i de la construcció segueix representant un 18 % de la capacitat de generació de riquesa a Panamà.

El sector Industrial modera el creixement, però el sector residencial segueix dinàmic amb promocions des del sector immobiliari privat (també amb projectes comercials en desenvolupament). Hi ha creixement sobretot a la zona de la Costa del Este, Arraijan-Chorrera, Zona Pacora-Tocumen, Ciudad de David, Santiago, Chitré. Així, doncs, tenen oportunitats a Panamà les empreses de maquinària, béns d'equip i materials per al sector construcció de tot tipus de producte, des de perfils d'alumini per a sistemes de tancament-façanes, mobiliari i aixeteria, fins a tecnologia per ascensors.

Irlanda

Irlanda

Infraestructures i construcció


Inversions en construcció i obra pública

Irlanda s'ha refet amb força de la crisi econòmica que va significar el rescat europeu. Els propers anys s'esperen xifres de creixement del PIB superiors al 3 %. Irlanda es consolida com un pol d'atracció per a la indústria farmacèutica i tecnològica.
Tot això provoca una tendència a recuperar el temps perdut en el sector de la construcció i, en particular, a la capital Dublín. El 2016, els projectes de construcció i infraestructures en curs i aprovats han representat 16.000 milions d'euros (per sobre dels 11.000 del 2015), amb espais comercials i hoteleria al capdavant d'aquestes inversions, si bé també amb pes del segment residencial en el cas de Dublín.
Guatemala

Guatemala

Infraestructures i construcció


Maquinària, béns d'equip, materials i subministres per a la construcció

El sector immobiliari i constructor de Guatemala presenta una evolució estable on la demanda ve determinada per la capacitat de finançament del sector privat.

Els sectors mes dinàmics són: residencial (construcció en alçada i urbanitzacions) i comercial (centres comercials i grans superfícies). En concret, a Zona viva de Ciutat de Guatemala hi ha oportunitats per a desenvolupaments hotelers i edificis d'oficines. El sector públic a través d'ANADIE presenta sota la modalitat PPP els principals projectes d'obra pública en infraestructures: el 'Centro Administrativo del Estado -CAE' a Ciutat de Guatemala, el projecte de 'Puerto Seco Intermodal Tecún-Umán II', el projecte de modernització de l'Aeroport 'La Aurora' de Guatemala o el projecte d'Autopista 'Escuintla-Puerto Quetzal'

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Infraestructures i construcció: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial

Serveis per fer negoci en l'àmbit de les infraestructures i la construcció