L'escenari del vehicle del futur

Catalunya gaudeix del millor ecosistema per desenvolupar el vehicle connectat i autònom. A més, compta amb infraestructures capdavanteres per actuar de camp de proves per a la indústria.

Oportunitats de negoci vinculades a la mobilitat sostenible

Xina

Xina

Mobilitat sostenible


La Xina bat un nou rècord en vendes de vehicles elèctrics

El Govern xinès programa posar fi als cotxes combustibles fòssils, segons el Ministeri d’Indústria i Tecnologia Informàtica d’aquest país.

Tot i que la producció xinesa de vehicles va batre un nou rècord el 2017 (29 milions), el Govern xinès programa posar fi als cotxes de combustibles fòssils. Gràcies a això, la producció i venda de vehicles elèctrics i híbrids, i, connectats, estan agafant un dinamisme sense precedents. En 5 anys, la venda de cotxes de nova energia es multiplica i passa de 17.600 unitats el 2013, a 560.000 unitats el 2017. La nova tendència ha generat una nova cadena industrial totalment diferent: des de bateries a altres tecnologies, com sensors, visió per ordinador, HD mapping, xips d’IA, algoritmes, V2X i conducció automàtica. També dóna oportunitats a nous actors, com empreses d’Internet i fins i tot startups tecnològiques.

França

França

Mobilitat sostenible


Bicicletes i motos elèctriques

El Govern francès fomenta la compra de bicicletes i motocicletes elèctriques, el mercat creix i ofereix oportunitats als fabricants i importadors de bicicletes i motocicletes elèctriques.

Gràcies a la política de subvenció a la compra del Govern francès (reforçada des de l'1 de gener de 2017) i dels ajuntaments de grans ciutats, els francesos poden obtenir subvencions del 25 % del preu de compra en el cas de les motocicletes amb un màxim de 1.000 € i del 20 al 33 % del preu de compra en el cas de bicicletes amb uns màxims de 200 a 400 € segons la ciutat.

Panamà

Panamà

Altres indústries del transport

Mobilitat sostenible


Equips, tecnologia i consultoria per al transport urbà

La ciutat de Panamà està invertint decididament en l'ampliació de les seves xarxes de transport públic d'autobusos i ferroviari.
La infraestructura ferroviària de transport massiu de persones: el metro de Panamà en el marc del Pla mestre 2040 (que inclou 8 línies) avança en la construcció de la línia 2 (2.100 M USD) per ser finalitzada el 2018 i en la licitació de la línia 3 del metro de Panamà (2.000 M USD). Es generen oportunitats de negoci per als sectors auxiliars de la indústria ferroviària (consultoria, supervisió i manteniments, recanvis i subministraments, etc.).
Bèlgica

Bèlgica

Mobilitat sostenible

Smart Cities


Incentius al desenvolupament de ciutats més sostenibles i intel·ligents

Bèlgica apostarà en els propers anys per una política de suport al desenvolupament més sostenible de les seves ciutats (mobilitat intel·ligent, energia sostenible).
Smart no vol dir només més connectada, sinó també més sostenible en temes d'inclusió -mixitat urbana (població, social, barris empreses/privats), ús d'energies renovables (solar, eòlica, tèrmica). Dit això, i malgrat la presència de 3 poders legislatius en aquest país d'11 milions d'habitants, aquesta estratègia està consensuada tant a Valònia, Flandes com a Brussel·les. La major part dels projectes s'implementaran amb la metodologia publicoprivada.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Mobilitat sostenible: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial

Serveis per fer negoci en l'àmbit de la mobilitat sostenible