• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Suïssa

Informes país

Les exportacions catalanes a Suïssa segueixen una tendència creixent de la mà dels productes farmacèutics, els vehicles i els productes químics orgànics. L'any 2017 han assolit els 2.304,1 milions d'euros, un 6,5% més que l'any anterior.
Oportunitats de negoci a Suïssa

El mercat suís ofereix diverses bones oportunitats de negoci a les empreses catalanes, especialment en tres àmbits:

1. Metal·lúrgia i productes metàl·lics: Les empreses catalanes tenen oportunitats en aquest sector, en les millores de productes, noves tecnologies i processos. La indústria metal·lúrgica, elèctrica i de maquinària és una de les més importants de Suïssa. Amb més de 330.000 treballadors ocupats, és el sector amb més nombre de treballadors. La seva capacitat d'innovació i les inversions en Recerca i Desenvolupament poden ser també fonts d'oportunitats per a les empreses catalanes.

2. Paper, cartró i packaging: Segons estimacions, tot el sector del packaging representa al voltant de 32.000 milions d'euros. Sembla que el mercat d’empaquetatges de paper estigui saturat, mentre que el mercat d’empaquetatges de plàstic encara segueix en creixement. Les pimes catalanes de fabricació d'empaquetatges de paper i/o cartró, de plàstic "bio" i innovadors, pel cost menor de producció, són un proveïdor interessant per al mercat suís, principalment per al sector alimentari.

3. TIC i transformació digital: Suïssa és un país pioner en l'aplicació de tecnologies digitals en l'administració electrònica. En aquest context, les solucions de programari i d'integració de plataformes digitals són interessants en un mercat madur d'un volum petit, però que aporta l'avantatge de disposar de moltes unitats de compra autònomes (municipis, cantons i federació).