• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Indonèsia

Informes país

Les exportacions catalanes a Indonèsia assoleixen els 123,6 milions d’euros el 2017, un 25,1% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica.
Oportunitats de negoci a Indonèsia

Catalunya exporta principalment a Indonèsia maquinària (20,4%), peces de vestir (10,5%) i productes químics orgànics (8,8%) el 2017.

Les empreses catalanes tenen oportunitats de negoci destacades en dos àmbits:

1. Agricultura: Amb abundants sòls fèrtils, Indonèsia és un important productor mundial d’una gran varietat de productes agrícoles tropicals. El sector de l’agricultura indonesi està format per grans plantacions (tant estatals com privades) i terrenys de petits productors. Les grans plantacions tendeixen a centrar-se en productes importants per a l'exportació, com l’oli de palma i el cautxú, mentre que els petits agricultors se centren en l'arròs, la soja, el blat de moro, les fruites i les verdures. El volum de negoci d’aquest sector ha crescut un 59,9 % a Indonèsia en els darrers cinc anys i es preveu que, entre el 2018 i 2022, creixi un 40,5 % més.

2. Paper, cartró i packaging: Indonèsia és el 4t país més gran del món, amb població jove, urbanització ràpida i canvis de costums. Una conseqüència directa d'aquesta evolució és el canvi d'hàbits en alimentació, en particular, l'augment del consum d'aliments empaquetats per al seu consum ràpid. S'estima que de 101.000 milions d'unitats el 2016, el país passarà a produir-ne 130.000 milions el 2010, un creixement acumulatiu anual del 5,2%.