• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Turquia

Informes país

L'economia turca ha crescut un 7% l'any 2017. Turquia és una bona destinació de negoci per les empreses dels sectors de les infraestructures i construcció, packaging, química i plàstics i salut i equipaments mèdics.

Catalunya exporta principalment a Turquia vehicles (20,3%), plàstics i manufactures (19,1%) i peces de vestir (9,5%) el 2017.

Oportunitats de negoci a Turquia

Oportunitats per a empreses catalanes a Istanbul

 

Infraestructures i construcció

Les reformes urbanístiques i els megaprojectes de la ciutat inclouen Marmaray, el Canal d'Istanbul, el tercer aeroport d'Istanbul, la Central nuclear de Sinop i Akkuyu, la nova carretera Istambul Izmir, i, les línies de tren d'alta velocitat. Aquests megaprojectes dominen les agendes del futur més immediat, sobretot a Istanbul. Turquia també compta amb una xarxa de ferrocarril de 25.000 quilòmetres, dels quals 2.500 seran de tren d'alta velocitat.

Paper, cartró i packaging

Les importacions de la indústria de l'embalatge estan augmentant cada any a Turquia. Es tracta d'un sector clarament en creixement. Productes com masterbatch, plàstics o productes químics de metall presenten grans oportunitats per a les empreses catalanes. La major part de les importacions del sector d'embalatge provenen de l'Orient i d'Europa. Catalunya és una de les regions subministradores d'aquestes importacions.

Química i plàstics

Turquia és una economia molt dinàmica dins del sector químic i plàstic. Tot i que és el 16è  productor químic més important del món, la majoria de les matèries primeres s'importen. Existeix un gran consum local de productes químics (productes químics de construcció, tèxtils), a més d’un gran nombre de fàbriques i proveïdors. Aquest consum ve principalment de fragàncies i essències aromàtiques del sector higiènic (proveïdors cosmètics i de farmàcia). 

Salut i equipaments mèdics

Els darrers anys s’han inaugurat a Turquia molts hospitals i centres de salut amb inversions, tant privades com públiques. El mercat turc de dispositius mèdics supera els 2.300 milions de dòlars el 2016. Hi ha aproximadament 1.000 fabricants d'instruments mèdics a Turquia. També hi ha clústers de dispositius mèdics a les províncies d'Istanbul, Ankara i Samsun. S'espera que el mercat creixi un 6,7 % anualment entre 2016-2020, amb 29 nous projectes del camp de la salut amb una capacitat total de 41.000 llits per atendre la demanda creixent del sector durant els propers anys. 

Presentacions