ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Suport davant la crisi de subministrament i matèries primeres 

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 31/12/2022  

A qui s'adreça

Empreses

El Departament d’Empresa i Treball i l’Institut Català de Finances (ICF) han dissenyat i impulsat una plataforma per finançar a les empreses afectades per la crisi de subministraments i matèries primeres.

S’ha habilitat una plataforma digital perquè les empreses afectades detallin quines necessitats tenen. Un cop rebuda la petició, des de l’ICF contactaran amb l’empresa per oferir-li la solució de finançament que millor s’adeqüi a les seves necessitats i acompanyar-la en el procés de sol·licitud.

En termes generals, les diferents línies de finançament compten amb un termini de fins a 5 anys, on el primer és de carència, i els 4 anys següents d'amortització. A la vegada, aquesta proposta de finançament podrà comptar, si així es considera, amb un ajut en forma de garantia de fins el 80% per part del Departament d’Empresa i Treball, en el marc del les diferents línies de préstecs que el Departament i ICF comparteixen per afavorir la liquidat de les empreses industrials.

Quantia

En total, l’entitat financera pública destinarà 100 milions d’euros a través de les diferents solucions de finançament de les que disposa per cobrir les necessitats de circulant del teixit empresarial català.

Aquest acord s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, que té per objectiu definir les actuacions que permetin a la indústria fer un salt endavant significatiu en competitivitat i superar els reptes de la sostenibilitat i la digitalització.

Accés directe a la plataforma

Nota de premsa

Noticia ICF

Contacte

Telèfon: 933 428 422