ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Setmana de la Internacionalització 2018: American Dream

Esmorzar de finançament: aprendre de l’experiència americana

Dimarts, 15/05 a les 09.00 h (Sala d'Actes d'ACCIÓ)

Silicon Valley és la meca de la tecnologia, de l’emprenedoria i d’un determinat model d’internacionalització. Rere les seves promeses s’amaguen moltes trampes; rere les seves dificultats, enormes oportunitats.

 • Què té Silicon Valley que no puguem trobar a Europa?
 • Què els cal a les empreses per poder fer el salt a Silicon Valley?

Vine a aquest nou esmorzar de finançament inclòs dins el programa de la Setmana, escolta i aprèn dels errors i encerts de les empreses que hi han anat.

 

Les 3 raons perquè una startup vagi a Silicon Valley

Videoentrevista amb Lluís Gutiérrez

Detalls del seminari

Aquest seminari 6x10 AMERICAN DREAM és un Esmorzar de finançament especial, que completa el programa de la Setmana de la Internacionalització 2018.

Els Esmorzars de finançament són trobades mensuals amb experts de l’ecosistema financer i els mercats de capital, tant d'àmbit nacional com internacional.

En aquesta ocasió, comptarem amb la participació central de Lluís Gutiérrez, Managing General Partner de THCAP, que ens oferirà un punt de vista privilegiat sobre el que cal saber abans de plantejar-se Silicon Valley com una opció per internacionalitzar un projecte empresarial.

Complementarem la seva visió amb els testimonis de quatre empreses catalanes més que han anat a Silicon Valley, amb diferents experiències.

Al final de la sessió podràs tenir una reunió individual amb els ponents que desitgis. Si t’interessa fer una d’aquestes reunions, indica-ho al formulari d’inscripció.

Intervencions

 • Introducció sobre Silicon Valley
 • Intervenció central “L’experiència americana i què en podem aprendre”, de Lluís Gutiérrez - THCAP, un venture capital basat a Barcelona i San Francisco que inverteix en startups d’alt creixement als sector del digital health, e-commerce, logistics, enterprise software, ciberseguretat i edtech.
 • Silicon Valley en primera persona:
  • Nina Alastruey - Motovoy, que ofereix un servei de reparació de motos en 1 hora. Abans, va treballar a Silicon Valley amb TheChanner Mobile TV, una aplicació per veure la televisió al mòbil i interactuar en temps real
  • Jordi Romero - Factorial HR. Ha col·laborat a Redbooth (Teambox), una plataforma de col·laboració i comunicació SAAS de gran èxit amb operacions al Estats Units
  • Pere Codina - Kompyte, un programari de seguiment de la competència. Els seus socis, els inversors i el 90% de la seva facturació prové dels Estats Units
  • Roger Casals - Plazah, un marketplace de recomanació de productes P2P. Té més de 20 anys d'experiència en startups, d'on destaca la venda de PasswordBank a Symantec

 

Participants

Maria Escarti

Maria Escarti
ACCIÓ
Consultora Oficina de Silicon Valley

Lluís Gutiérrez

Lluís Gutiérrez
THCAP
Managing General Partner

Nina Alastruey

Nina Alastruey
Motovoy
Cofundadora i CEP

Jordi Romero

Jordi Romero
Factorial HR
Fundador i CEO

Pere Codina

Pere Codina
Kompyte
Cofundador i CEO

Roger Casals

Roger Casals
Plazah
Cofundador i CEO

Seminaris 6x10: format i funcionament

Els seminaris “6x10” de la Setmana de la Internacionalització 2018 tenen un nou format, àgil i dinàmic:

 • 6 experts explicaran, durant 10 minuts, el seu punt de vista sobre cada temàtica
 • S’hi complementaran les visions d’empreses, experts, entitats i directors de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ
 • Totes les sessions tindran, a més, un debat entre ponents i assistents
 • Finalment, es podrà interactuar amb els ponents i altres participants en el marc d’un cafè-networking obert i entrevistes personalitzades amb els ponents

Amb el patrocini de:
Air France KLM, patrocinadors

Amb la col·laboració de:

Frit Ravich, col·laborador Snackissimo, col·laborador Natural Drink, col·laborador