ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Addictes als mòbils i als videojocs

La indústria catalana del mòbil i del videojoc s'està consolidant com una de les més dinàmiques en l'àmbit digital. És un sector jove, innovador, de visió global i amb oportunitats de negoci excel·lents.

Oportunitats de negoci vinculades a mobile & gaming

Canadà

Canadà

Mobile & Gaming


Els videojocs al Canadà, un sector que ha crescut un 15% des del 2017

La indústria del videojoc contribueix en 4500 milions de CAD a l'economia canadenca anualment, i ocupa directament a 48.000 persones, repartides en 692 estudis.

Desplegar més opcions de Els videojocs al Canadà, un sector que ha crescut un 15% des del 2017

El 2019, el sector dels videojocs al Canadà va tenir uns ingressos de 3,6 mil milions $CAD, un creixement del 15% des de 2017. La indústria està centrada al Quebec, la Colúmbia Britànica i Ontario principalment. Les empreses de videojocs al Canadà es beneficien de crèdits fiscals molt generosos, que de fet representen, en mitjana, l'11% dels ingressos.

Amagar més opcions de Els videojocs al Canadà, un sector que ha crescut un 15% des del 2017
Suècia

Suècia

Mobile & Gaming


El boom del gaming a Suècia

Creix la demanda a la indústria dels videojocs en els països nòrdics. Suècia és el país líder seguit per Finlàndia i Dinamarca. A més, a Suècia hi ha el clúster més gran dins d'aquesta indústria.

Desplegar més opcions de El boom del gaming a Suècia

Els beneficis de la indústria dels videojocs a Suècia van augmentar un 15% entre 2016 i 2017, els llocs de treball en el sector van augmentar un 24%. Existeixen diverses fires a Suècia relacionades amb la indústria dels videojocs. Destaquen Nordic Game 2019 i Scandinavian Gaming Show. Alguns casos d'èxit a Suècia són: Minecraft i Candy Crush Saga.

Amagar més opcions de El boom del gaming a Suècia
Filipines

Filipines

Mobile & Gaming


Videojocs per a nous formats

La creació de videojocs per a nous formats va en augment a l'Àsia i Filipines se situa com a país emergent amb un nombre cada cop més important de companyies que es dediquen al sector dels videojocs.

Desplegar més opcions de Videojocs per a nous formats

La presència d’empreses fortes a escala global, com GAMESCOM, ha permès impulsar el sector els últims anys. L'objectiu és desenvolupar la creació de videojocs, però també potenciar l'oferta de serveis de disseny i programació per donar suport a altres empreses del sector.

Amagar més opcions de Videojocs per a nous formats
Estònia

Estònia

Mobile & Gaming


Estònia s'està convertint en un focus de la indústria del joc

Igual que a Letònia i Lituània, la indústria del joc d'Estònia és una indústria bastant jove i emergent. La majoria de les empreses van començar després del 2010 i des de 2015 la indústria ha crescut exponencialment.

Desplegar més opcions de Estònia s'està convertint en un focus de la indústria del joc

En els últims quatre anys, el nombre d'empreses de desenvolupament de jocs a Estònia ha crescut de 15 a 83 empreses, la qual cosa demostra que el país té els requisits per convertir-se en amfitrió d'una indústria de jocs vibrant. Es projecta que els ingressos en el segment de videojocs arribin als 7 milions d'euros el 2020.

Amagar més opcions de Estònia s'està convertint en un focus de la indústria del joc

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?