ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Augmentar l'autosuficiència alimentària a través de la tecnologia

Oportunitats de negoci internacionals

La pandèmia de la COVID-19 ha posat de relleu la necessitat que Singapur millori la quota d'autosuficiència en la producció d'aliments, que actualment no arriba al 10%.

Singapur és una illa amb manca de recursos naturals, forçada a importar aigua i recursos energètics, camps en els quals, no obstant, ha augmentat substancialment l'autodependència. No succeeix el mateix al camp dels aliments; el país importa més del 90% del que es consumeix. Fins ara, l'estratègia havia estat diversificar i mantenir una elevada varietat de proveïdors. La pandèmia de la COVID-19 ha posat de relleu que, en casos extrems, fins i tot una forta diversificació podria resultar insuficient. En conseqüència, el país s'ha fixat l'objectiu d'augmentar l'autodependència al 30%, bàsicament a través de tecnologies de l'alimentació, ja que no té terrenys per conrear de forma extensiva ni per construir granges.