• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Dinamarca ofereix possibilitats de cooperació en R+D

Idees d'experts   Jacob Duus

Jacob Duus, director de l'Oficina Exterior de Catalunya a Copenhaguen, analitza el mercat danès enfocat a centres logístics i desenvolupadors de producte.

En aquest sentit, les empreses catalanes poden trobar oportunitats de cooperació en recerca i desenvolupament, com ja estan fent Comsa, que participa en dos projectes importants d'infraestructures, o Almirall, que ha signat un acord amb una multinacional danesa.

Idees Força

Els països nòrdics ofereixen oportunitats de negoci per a les empreses catalanes en el sector de les tecnologies mèdiques. Concretament, Dinamarca també demanda projectes de medi ambient i productes alimentaris com el formatge, les olives arbequines i els vins i caves. A més, Copenhaguen s'està posicionant com a principal ciutat de referència europea en drones. En aquest sentit, les empreses catalanes amb tecnologies complementàries o les institucions que vulguin col·laborar amb alguna de les cinc universitats daneses que es dediquen al sector dels drones, poden trobar oportunitats de negoci i de cooperació.