• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Israel

Informes país

Amb un creixement econòmic del 3,4%, Israel presenta unes bones condicions de mercat pels productes i serveis d'empreses catalanes. Israel ofereix oportunitats de negoci en sectors com l’agricultura, l’energia i els recursos, la indústria 4.0, salut i equipaments mèdics i TIC i transformació digital, entre d'altres.

Les vendes de Catalunya a Israel s'han situat l'any 2018 als 454,5 milions d'euros. Catalunya hi exporta principalment vehicles (28,9%), plàstics (11,2%) i aparells i material elètric (8,1%).

Oportunitats de negoci a Israel

Oportunitats per a empreses catalanes a Israel

 

Agricultura

A Israel, s'està treballant en els sectors de l'agrotecnologia i les tecnologies de l'aigua, que són sectors altament innovadors i amb R+D intensiva. Hi ha oportunitats per a les empreses catalanes per adquirir solucions, buscar socis per a projectes conjunts i cercar distribuïdors.

Alimentació i productes gurmet

Israel és considerat un país líder en innovacions en foodtech i compta amb 226 empreses d’aquest sector. Durant les dues últimes dècades, les empreses israelianes han estat al capdavant de la innovació en les indústries de la salut i la nutrició. Les empreses catalanes tenen l'oportunitat d'adquirir solucions dins aquest sector, cooperar amb empreses israelianes en projectes conjunts i trobar canals de distribució en els mercats d’Israel i la seva connexió amb Estats Units.

Automoció i moto

Israel disposa de solucions avançades en dispositius mòbils, anàlisi de dades, comunicacions sense fils, imatges i IoT que apliquen als sectors següents: mobilitat elèctrica (vehicles elèctrics, bateries), mobilitat autònoma (vehicle autònom, seguretat activa, avions no tripulats i sensors), mobilitat intel·ligent (big data, aparcament, gestió de flotes, navegació, mobilitat compartida, cotxe connectat), i tecnologia de l'automòbil. Hi ha oportunitats per a les empreses catalanes per adquirir solucions i buscar socis.

Energia i recursos

Israel té com a prioritat la reducció del carbó i la seva substitució per energies renovables i gas. Les empreses israelianes han desenvolupat solucions en energia eòlica, solar tèrmica, fotovoltaica, eficiència energètica i biocombustibles. Les empreses catalanes tenen l'oportunitat d'adquirir solucions energètiques, cooperar amb empreses israelianes en projectes conjunts i trobar canals de distribució.

Indústria 4.0 i impressió 3D

Israel s'està convertint en un centre mundial d'IoT. Actualment hi ha al voltant de 369 empreses  i startups en una infinitat de mercats, com ara agrotech, assistència sanitària, transport, llars intel·ligents i productes de consum. L'ecosistema IoT israelià proporciona una gran oportunitat per a les empreses i els inversors catalans que busquen implementar solucions avançades i formar part de la revolució de la Indústria 4.0.

Ciberseguretat

Israel ha desenvolupat solucions de ciberseguretat en moltes branques d'especialització tecnològica i es manté com a líder en la innovació en seguretat cibernètica al món. Les empreses catalanes tenen l'oportunitat d'obtenir solucions innovadores per protegir els seus sistemes informàtics.

Metal·lúrgia i productes metàl·lics

La indústria del metall a Israel està formada per dos subsegments primaris: metalls bàsics i productes metàl·lics. En l'actualitat hi ha desenes d'empreses israelianes que subministren productes i serveis metàl·lics per a la indústria aeroespacial. La majoria d'aquestes empreses s'especialitzen en el mecanitzat, productes metàl·lics precisos, muntatge d'aeronaus i components estructurals d'aeronaus. Les oportunitats per a les empreses catalanes estan en el segment dels components metàl·lics de precisió.

Salut i equipaments mèdics

Israel ha desenvolupat solucions innovadores en els subsectors de processament d'imatges digitals, làsers mèdics, diagnòstic precoç, equipament quirúrgic intel·ligent i aplicacions mèdiques. Les empreses catalanes tenen l'oportunitat d'adquirir solucions, cooperar amb empreses israelianes en projectes conjunts i trobar canals de distribució en els mercats d’Israel i la seva connexió amb Estats Units.

TIC i transformació digital

El sector fintech està creixent ràpidament amb institucions financeres globals que han establert els seus centres d'R+D i acceleradores a Israel. Destaquen els subsectors següents: comerç i inversions, transaccions, big data analytics, moneda digital (blockchain), tecnologies reguladores, compliment i gestió de riscos, pagaments electrònics i diners electrònics, lluita contra el frau i l'autenticació, lending, assegurances (Insurtech).