ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Washington és la seu de bancs multilaterals, com el World Bank o el Banc Interamericà

Idees d'experts   Sergi Mata

Sergi Mata, director de l'Oficina Exterior de Catalunya a Washington, ens dona la seva visió experta de les oportunitats del seu mercat per a les empreses catalanes, sobretot en projectes dels organismes multilaterals que hi tenen la seu.

Idees Força

Els sectors on podem trobar oportunitats són principalment de serveis o construcció d’infraestructures, però també la salut, l’energia o l’aigua i sanejament.

Altres sectors en creixement són aquells relacionats amb les noves tecnologies relacionades amb la consultoria per modernitzar els estats o la gestió eficient de les ciutats.

Quant als projectes finançats pels organismes multilaterals, el destí de les empreses catalanes està en l’Amèrica Llatina, l’Europa de l’est, el nord d’Àfrica i també l’Àfrica subsahariana.

Quan els bancs multilateral estan al darrere de projectes en aquests països, on normalment el client és un organisme públic, es garanteix una seguretat en tot el procés de licitació, una transparència i una seguretat de cobrament molt rellevant per a les empreses.