ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Programa d'ajuts a Inversions empresarials d'Alt Impacte.

Entitat Departament d'Empresa i Coneixement /ACCIÓ - Agència Catalana per a la competitivitat de l'empresa

Atraure noves inversions empresarials generadores d’ocupació

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització07/10/2020

A qui s'adreça

Empreses

Beneficiaris:

Empreses ja establertes a Catalunya o empreses en procés d’establir-s’hi. No es consideraran elegibles empreses amb projectes de pesca, comerç al detall, del sector immobiliari ni les empreses amb activitat inclosa en el codi CCAE 101 de la secció C (Indústria manufacturera).

Ajuts per a empreses ja establertes a Catalunya o empreses en procés d’establir-s’hi, amb projectes d’inversió dels següents tipus:

 1. Projectes de creació de llocs de treball
  1. Centres de Serveis TIC. Es defineixen com a centres de desenvolupament de software, centres d’anàlisi de dades (“Data analytics”) o centres de desenvolupament de videojocs.
  2. Centres de Decisió Suprarregional. Entesos com a centres que tinguin capacitat decisòria sobre les funcions i estratègia de l’empresa o grup d’empreses a nivell suprarregional.
  3. Projectes Industrials. Entesos com a projectes amb activitats de producció de béns mitjançant l’assemblatge o la transformació de matèries primes o de serveis a la indústria.
  4. Centres Logístics. Entesos com a centres amb activitats de distribució. També aquells centres que addicionalment puguin desenvolupar tasques de manipulació i les fases finals d’acabament de producte.
  5. Centres d’R+D. Entesos com a centres o unitats o àrees diferenciades d’una empresa, dedicades a recerca, desenvolupament i/o innovació.
 1. Projectes d’inversió
  1. Projectes d’inversió que impliquin noves activitats o l’ampliació de la capacitat productiva
  2. Projectes d’inversió vinculats a l’adquisició d’Unitats Productives d’empreses en concurs. Només seran elegibles empreses del sector industrial o de serveis a la indústria. Així mateix, la data de l’auto del jutge adjudicant la Unitat Productiva o la data de la sentència aprovatòria del conveni de creditors ha d’estar entre el 1 de gener de 2014 i la data de tancament de la convocatòria.
  3. Projectes d’inversió en centres d’R+D
  4. Projectes estratègics. Aquests projectes han de suposar l’obertura de nous emplaçaments industrials o la diversificació de l’activitat actual de l’empresa. Així mateix, s’han de localitzar en algun dels municipis del mapa d’ajuts d’estat de finalitat regional (veure mapa al final del document.

Més informació i tramitació

 

Referència legal RESOLUCIÓ EMC/1571/2020, de 29 de juny (DOGC Núm 8170 Data 06/07/2020)

ACCIÓ. Agència catalana per a la competitivitat de l’Empresa

Marc Duran

Telèfon. 93 567 68 72