ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

STAND UP!

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 31/12/2022  

A qui s'adreça

Autònoms i particulars

Empreses

Projecte finançat per la Unió Europea, anomenat “STAND Up! Acció tèxtil sostenible per a la creació de xarxa i el desenvolupament de negocis d’economia circular al Mediterrani”.

Hi participaran sis socis més de cinc països: Texfor, Confederación Industria Textil (Espanya); la fundació Berytech (Líban); Sekem Development Foundation (Egipte); el Centre Tècnic del Tèxtil CETTEX (Tunísia); la Fondazione MUSEO DEL TESSUTO di Prato (Itàlia); i el Centre International des Technologies de l'Environnement, CITET (Tunísia).

Per donar suport l’emprenedoria i a les iniciatives ecoinnovadores d’aquests països, STAND Up! preveu oferir un programa de formació i suport tècnic en ecodisseny per facilitar oportunitats de desenvolupament i creixement; donar suport financer; posar en marxa una plataforma d’innovació per promoure la creació de productes i serveis innovadors; i difondre una campanya de sensibilització per fomentar el consum i la producció sostenibles i la ecoinnovació.

D’aquesta manera, es preveu que STAND Up! estimuli la creació i el desenvolupament d’empreses del sector tèxtil, proporcionant oportunitats de treball justes i reduint la petjada ambiental a la regió mediterrània. En termes de llocs de treball verds, al voltant de 200 empreses rebran suport per fer créixer les seves idees. En especial, es donarà suport a les persones d’entre 25 i 35 anys. La creació de noves iniciatives empresarials i el desenvolupament de les actuals ha de facilitar la transició de la regió cap a un desenvolupament sostenible en la indústria tèxtil.

L’STAND Up! és un projecte finançat per la Unió Europea en el marc del Programa ENI CBC Med, de cooperació entre països mediterranis que comença les activitats entre el 28 i el 29 de juliol de 2020 i acabarà el desembre de 2022. Compta amb un pressupost de 3,7 milions d’euros, amb una contribució del 90% de la Unió Europea.

Contacte

Agencia de Residus de Catalunya

Telèfon: 935 673 300