ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Subvencions per a autònoms i pimes dels àmbits de la restauració i d’estètica

Entitat Departament d'Empresa i Coneixement

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 31/12/2020  

A qui s'adreça

Autònoms i particulars

El Govern de la Generalitat ha acordat l’activació d’un paquet de mesures urgents amb l’objectiu de donar suport a aquells sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19 adoptades pel PROCICAT, que van entrar en vigor el 16 d’octubre.

La primera actuació consisteix en una subvenció adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, per al quals el tancament temporal dels seus establiments suposa una disminució dràstica de la facturació. La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s’eleva a 40 milions d’euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.

Per tal de garantir màxima agilitat en l’accés als ajuts, el Govern ha establert un calendari que en simplifica la tramitació. Així, l’acord preveu un termini de cinc dies per a que els establiments afectats traslladin de forma telemàtica les sol·licituds de subvencions, que s’articularan a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). En aquest sentit, l’acord insta els òrgans competents en la tramitació a adoptar les mesures necessàries per tal d’assegurar que els procediments de sol·licitud, concessió i pagament del ajut es facin amb la major celeritat.

Més Informació

Tramitació