ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Crea-Media-2022-Filmdist

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 04/05/2022  

A qui s'adreça

Empreses

Convocatòria per a distribuïdores de cinema destinada a generar un fons potencial i proporcional al nonbre d'entrades venudes de les seves pel·lícules europees a reinvertir posteriorment.

L'objectiu de la convocatòria és donar suport a la distribució transnacional de pel·lícules no nacionals.

 1. Generació d'un fons potencial que es calcularà en funció dels rendiments de l'empresa en el mercat europeu en el període de referència.

  Per qualificar, les pel·lícules europees hauran de ser ficcions o documentals, amb una durada mínima de 60 minuts i el seu copyright estigui establert com molt aviat al 2015.

  Aquest any el fons es calcularà en dues parts:

  1. Part 1: Rendiments de l'empresa certificats en 2020-2021.
  2. Part 2: 50% de la mitjana d'entrades elegibles declarades i aprovades en les convocatòries automàtiques 27/2018 i 22/2019.
 2. Execució de l'acció. Reinversió d'un fons potencial generat i proporcional al nombre d'entrades venudes de pel·lícules europees no nacionals estrenades per la distribuïdora sol·licitant en el seu país participant en Europa Creativa Media durant el període de referència.

La durada dels projectes serà 24 mesos.

Finançament

Les activitats 1 i 2 combinades seran subvencionades fins al 75% del total de la reinversió directa del pressupost. Per tant, el 25% s'haurà de reinvertir en pel·lícules.

Pressupost total destinat per aquesta convocatòria: 33.000.000 €.

Beneficiaris

Distribuïdores europees de cinema involucrades en l'activitat principal i comercial d'estrenar pel·lícules europees no nacionals en sales del cinema del seu pais amb la finalitat d'aconseguir l'atenció d'una audiència amplia.

Més informació

Referència legal Bases específiques

Contacte

EACEA-FILM-DISTRIBUTION@ec.europa.eu