Què has de saber?
L’objectiu és donar suport a empreses catalanes que volen ser més competitives, mitjançant la consolidació de la seva internacionalització, creant o adquirint implantacions a l’exterior.
Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
Empresa constituïda com a societat de responsabilitat limitada o societat anònima, amb ànim de lucre (no s’inclouen autònoms ni cooperatives ni fundacions), que tingui establiment operatiu a Catalunya i que compleixi:
- Hagi facturat en els dos darrers exercicis tancats (2022 i 2023) i que la facturació mínima de la matriu al 2023 si el projecte a finançar és una implantació a l’exterior productiva 1M€ i si és no productiva 0,5M€
- De qualsevol sector excepte la indústria de la defensa/militar
- Amb rati de solvència (actiu total sobre passiu total) igual o superior a 1,2 al 2023.
Des de les 09:00 hores de l’endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC fins a les 14:00 hores del dia 16 de juliol de 2024.
- Memòria tècnica del projecte.
- Pressupost complet i detallat del projecte.
- Declaració de minimis.
- Balanç i compte de pèrdues i guanys a 31/12/2023 o del darrer exercici tancat si l'empresa no tanca en aquesta data.
- Per a subvencions d’un import superior a 30.000 euros:
- Persones jurídiques amb ànim de lucre
- Que d’acord amb la normativa comptable, puguin presentar compte de pèrdues i guanys abreujat: declaració responsable signada amb certificat digital pel representant legal acreditant el compliment dels terminis legals de pagament.
- En el cas que no puguin presentar compte de pèrdues i guanys abreujat: certificació, emesa per un auditor inscrit al Registre Oficial d’Auditors de Comptes (ROAC), que contingui una transcripció desglossada de la informació en matèria de pagaments descrita a la memòria dels últims comptes anuals auditats acreditant el compliment dels terminis de pagament establerts en la Llei 3/2004, de 29 de desembre. Aquesta certificació serà valida fins que resultin auditats els comptes anuals del següent exercici.
En el cas que no sigui possible emetre aquest certificat, s’haurà de presentar un Informe de Procediments Acordats (IPA) elaborat per un auditor inscrit al ROAC, que en base a la revisió d’una mostra representativa de les factures pendents de pagament a proveïdors de la societat a una data de referencia, conclogui sense la detecció de excepcions al compliment requerit. Als efectes d’aquesta llei, s’entendrà complert el requisit exigit en aquest apartat quan el nivell de compliment dels terminis de pagament previstos a la Llei 3/2004, de 29 de desembre, sigui igual o superior al percentatge previst a la disposició final sisena, lletra d), apartat segon, de la Llei 18/2022, de 28 de setembre, de creació i creixement d’empreses.
- Les entitats de dret públic i entitats sense ànim de lucre no estan subjectes al compliment d’aquest requisit i caldrà acreditar aquesta condició mitjançant la presentació de les escriptures de constitució o estatuts.
- Persones jurídiques amb ànim de lucre
Documents
Ser una empresa constituïda com a societats de responsabilitat limitada o societat anònima, que tingui establiment operatiu a Catalunya i que compleixi els requisits següents:
- Que hagi facturat en els darrers dos exercicis tancats i que la facturació corresponent al darrer exercici tancat sigui de com a mínim 500.000,00 euros en el cas que el projecte de multilocalització sigui no productiu i d'1.000.000,00 euros en el cas de productiu, d'acord amb les definicions establertes a la base 4.1 d'aquest annex.
- Que disposi d'un rati de solvència igual o superior a 1,2. A efectes d'aquestes bases el rati de solvència es considera: Actiu Total / Passiu Exigible a curt termini+ Passiu Exigible a llarg termini, del darrer exercici tancat.
- Que el sector d'activitat no es correspongui amb la indústria de la defensa.
Passos a fer
-
Primer pas
Solicitar
Aquest tràmit només es pot fer per internet.
Terminis
Del 07/06/2024 al 16/07/2024Aquest tràmit només es pot fer per internet.
Cal que signeu el formulari principal amb un certificat digital de:
- Certificat de representació de persona jurídica.
-
Segon pas
Consulta l'estat de l'expedient
Podeu consultar l’estat del tràmit:
Podeu consultar l’estat del tràmit:
- A Canal Empresa (amb certificat digital).
- Al telèfon 012 (amb l’identificador del tràmit i el DNI/NIF).
-
Tercer pas
Rebre resposta de l'Administració
Com puc saber si l’Administració ha rebut la meva sol·licitud?
Com puc saber si l’Administració ha rebut la meva sol·licitud?
En fer la sol·licitud, rebreu un acusament de rebuda amb un número que us servirà per identificar el tràmit iniciat.
Un cop l'Administració efectua el control de les dades rebudes, rebreu la resposta de l'Administració a través del portal de tràmits Gencat.Per quin canal rebré els requeriments de documentació per completar el meu expedient?
A través del correu electrònic indicat, rebreu un missatge informant-vos que heu d'accedir a la vostra carpeta de tràmits Gencat, per consultar una actualització del seu expedient. Amb el certificat digital es pot consultar l'estat del vostre tràmit a través de La meva carpeta. En el termini de 10 dies hàbils comptats a partir de l’endemà de la publicació de la notificació al Tauler electrònic, l’entitat haurà de presentar tota la documentació que es requereix, sinó ho fa s’entendrà que desisteix la seva petició.
Quin és el termini per rebre la resolució d’atorgament?
El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la serà de sis mesos a comptar des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. En el cas que l’òrgan competent no dicti i notifiqui la resolució en el termini de sis mesos esmentat, s’entendrà que la sol·licitud s’ha desestimat d’acord amb l’article 54.2.e) de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.
La resolució, amb indicació de la quantia de l'ajut atorgat es publicarà al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya sens perjudici que pugui utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.
Contra la resolució de concessió o de denegació dels ajuts, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs potestatiu de reposició davant el/la conseller/a delegat/da d’ACCIÓ en el termini d’un mes, a comptar de l’endemà de la seva notificació, d’acord amb el preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, de 1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, i l’article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; o directament recurs contenciós administratiu davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos, a comptar de l’endemà de la seva notificació, de conformitat amb l’article 46 i l’article 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.