ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
Programa per a grans empreses amb startups i escoles de negoci
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Programes per a grans empreses amb escoles de negoci

Accelera cap al futur amb startups i business schools

Les startups són de Venus i les grans empreses són de Mart?

Les startups són sinònim d’innovació. Les grans corporacions, de volum i potència. Però sovint sembla que pertanyin a móns del tot allunyats. Per això, des d’ACCIÓ hem decidit afegir-hi les escoles de negoci i convertir-ho en una fórmula guanyadora.

Si ets una gran empresa i vols aprofitar la creativitat, les tecnologies emergents i el potencial innovador de les startups, descobreix els diferents programes que t’ofereixen les principals escoles de negoci del país, sota la coordinació i l’enfocament competitiu d’ACCIÓ.

Contacta amb nosaltres per conèixer-ne els detalls i les properes convocatòries.

Sol·licita-ho o informa’t de properes convocatòries

Explica'ns el teu projecte i preparem amb tu la propera convocatòria

ESADECREAPOLIS: Corporate Acceleration Program

Si vols accelerar la teva capacitat d’entesa amb les startups per aconseguir una innovació dinàmica i flexible, aquest és el teu programa. Durant tres mesos i amb la metodologia àgil i personalitzada creada per ESADECREAPOLIS, podràs identificar els objectius d’innovació a abordar amb startups. Alhora, podràs definir el model de col·laboració que més s’ajusta al que necessita la teva empresa i establiràs el pla d’acció per posar-lo en marxa i connectar-te amb l’ecosistema emprenedor del teu voltant.

Aquest programa compta amb quatre sessions grupals obertes a totes les empreses que s'hi inscriguin: una primera part de formació teòrica i una segona de posada en pràctica a través d’eines i casos concrets d'empresa. Aquestes sessions toquen quatre àmbits clau: estratègia, models de col·laboració, aspectes jurídics i ecosistema emprenedor.

D’entre totes aquestes empreses, se’n seleccionaran 20 per oferir-los-hi un acompanyament a través de consultors externs dividit en tres tallers de dues hores i amb els següents objectius: identificació de reptes, cerca de les startups i sistematització dels procés.

El Corporate Acceleration Program es dirigeix a empreses amb seu operativa a Catalunya que comptin amb una facturació mínima de cinc milions d’euros.

Contacta per parlar amb ACCIÓ i que t’assessorem o bé entra al web de l’escola de negoci per conèixer-ne més detalls.

ESADECREAPOLIS

ESADECREAPOLIS

LaSalle

L’objectiu del programa Industry 4.0 Quick Challenges de LaSalle és facilitar que les grans empreses puguin identificar reptes comuns en el marc de la Indústria 4.0 i acompanyar-les en la seva resolució mitjançant la col·laboració amb startups internacionals. És a dir, aconseguir que les solucions innovadores dels projectes emprenedors es converteixin en la millor resposta als reptes de transformació digital que planteja la indústria 4.0 a les grans corporacions.

A través de la participació en workshops, les empreses defineixen conjuntament els reptes per als quals volen explorar solucions. Un cop definits els reptes es fa un treball d’identificació de startups, tant nacionals com internacionals, i juntament amb les empreses se seleccionen les que es consideren més interessants.

Les startups seleccionades es conviden a la i4.0 week, en la qual es duen a terme una sèrie d’activitats que combinen sessions comunes amb reunions individuals. Tot plegat permet establir relació entre les startups i les corporacions i aprofundir en els reptes i les possibles solucions.

L’objectiu final del programa és que es puguin definir proves pilot de les solucions proposades per les startups en les corporacions i, a partir d’aquí, que es puguin establir acords de col·laboració entre ambdues parts.

Consulta tots els detalls a la pàgina web del programa. Si encara tens dubtes, parla amb nosaltres o subscriu-te a l'ACCIÓ Informa per estar al dia de l’obertura de properes convocatòries.

LaSalle

LaSalle

EADA: programa INNOCORP

INNOCORP és un programa d'EADA, gratuït per a l'empresa i patrocinat per ACCIÓ amb el suport de QUANTION, destinat a estimular i facilitar a les empreses el seu accés a la innovació de base tecnològica de forma segura. El programa consisteix en la promoció i el desenvolupament d'activitats innovadores en el si d’empreses i corporacions clàssiques, mitjançant la connexió i la col·laboració amb les dinàmiques de startups tecnològiques que puguin aportar-los el know-how aplicat de les noves tecnologies, en unes activitats amb beneficis mutus.

Aquest procés d'iniciació a la innovació corporativa cerca seleccionar i formar el nucli inicial de la unitat d'innovació de les empreses beneficiàries per tal que es desenvolupi com una "corporació ambidextra". És a dir, ha de ser capaç al mateix temps d'explotar el negoci actual per servir millor als seus actuals clients; mentre explora i col·loca les bases de desenvolupament dels negocis futurs que serviran als seus nous clients.

A la pràctica, INNOCORP facilita un win-win entre grans empreses i emprenedors. Les joves startups proveiran les novetats, mentre que les empreses tradicionals ajudaran les novelles en àrees com l’accés al mercat, els contactes amb els mercats financers o la possibilitat d’establir camins comercials de col·laboració futura més enllà del momentum del programa.

L'output del projecte és la identificació d'un o més reptes innovadors confrontant la seva anàlisi a una o més startups de base tecnològica que puguin aportar les solucions als reptes d'innovació tecnològica plantejats. L'outcome és la metodologia adquirida per l'equip que, un cop instal·lada en l'empresa en forma d'Unitat d'Innovació, pugui desenvolupar nous processos d'innovació corporativa que els permetin establir un camí paral·lel d'innovació tecnològica.

Consulta tots els detalls de l'edició 2018-2019 al web d'EADA. Si encara tens dubtes, parla amb nosaltres o subscriu-te a l'ACCIÓ Informa per estar al dia de l’obertura de properes convocatòries.

EADA

EADA