Nuclis d’R+D empresarial
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Nuclis d'R+D empresarial

L’impuls per a les grans idees innovadores

Si tens al cap un nou producte o servei tecnològic d’alt risc, els Nuclis d’R+D empresarial són l’empenta que necessites per fer-lo realitat. Amb aquests ajuts pots rebre fins a 125.000 euros a fons perdut per desenvolupar durant dos anys i mig el teu projecte.

No ajornis més les grans idees amb els Nuclis d’R+D empresarial!

Els Nuclis d’R+D empresarial són un ajut a fons perdut destinat a finançar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc que responguin a les necessitats del mercat. Disposen de dues modalitats:


T’ofereixen:
 

 • Un import de subvenció de fins a 125.000 euros a fons perdut.
 • Dos anys i mig de termini màxim per desenvolupar el projecte.
 • Els Nuclis d’R+D empresarial financen projectes des de 150.000 fins a 500.000 euros.

Els Nuclis d’R+D empresarial són ajuts dirigits a empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc que responguin a les necessitats del mercat. Els requisits generals per sol·licitar l’ajut són:

 • Ha de suposar una actuació d’R+D innovadora.
 • El projecte s’ha de dur a terme a Catalunya.
 • Els projectes poden realitzar-se de forma individual o col·laborativa mitjançant un conjunt d’empreses regulades per un acord d’agrupació.

Consulta’ns i t’ajudarem a trobar l’encaix del teu projecte dins dels Nuclis d’R+D empresarial!

Els Nuclis d’R+D empresarial disposen de dues modalitats:

Nuclis locals

Aquest ajut va destinat a projectes de recerca i desenvolupament d’empreses catalanes amb socis de Catalunya. En funció del grau d’implicació d’aquests socis, hi ha dues tipologies de Nuclis locals:

 • Individuals: una empresa beneficiària amb un projecte d’R+D d'alt impacte.
 • Col·laboratius: un consorci amb un de mínim dues empreses catalanes, sempre i quan la participació d’una d’elles no superi el 70 % del pes total del projecte.


Nuclis internacionals

Aquest ajut es destina a desenvolupar projectes d’R+D d’alt impacte al territori i amb abast internacional en col·laboració entre empreses de Catalunya i entitats internacionals. Hi ha tres tipologies de Nuclis d’R+D internacionals:

 • Programes unilaterals: projectes col·laboratius en tots els àmbits tecnològics entre empreses catalanes i entitats d’algun dels països o regions estratègics.
 • Programes bilaterals: projectes col·laboratius en tots els àmbits tecnològics entre empreses catalanes i empreses o entitats d’Alemanya, Israel o Xile.
 • Programes sectorials ERA-net: projectes col·laboratius sectorials, entre empreses catalanes i entitats internacionals a través del projecte MANUNET III per a sistemes de manufactura avançada; i del projecte Electric Mobility Europe per a la integració de la mobilitat elèctrica en els sistemes de transports. 

En relació amb aquests ajuts, ACCIÓ posa al teu abast diversos serveis relacionats:

 • Orientació i assessorament: t’ajudem a crear i a estructurar els projectes, així com a resoldre els dubtes tècnics per millorar el procés de presentació.
 • Seguiment dels projectes: si has estat beneficiari d’un ajut de la convocatòria de Nuclis d’R+D empresarial pots rebre un seguiment personalitzat amb un dels nostres tècnics que et facilitarà tot el procés de seguiment i justificació del projecte. Aquest seguiment es farà de manera continuada des de l'aprovació del projecte i fins a la finalització del procés de la certificació tècnica i administrativa.
 • Accés a deduccions fiscals: beneficia't de descomptes en la teva factura fiscal amb els incentius per a projectes d'R+D. Descobreix el nostre servei de suport als incentius fiscals a la innovació.
 • Acompanyament de projectes al CDTI: si has presentat un projecte a la convocatòria de Nuclis d’R+D empresarial d’ACCIÓ i ha estat aprovat tècnicament però no concedit per falta de pressupost, et podem ajudar a presentar aquest projecte al CDTI.

 

Aquests ajuts estan cofinançats amb el FEDER, destinats a incentivar la realització de projectes d’R+D duts a terme a Catalunya i amb un alt impacte al territori i a les empreses. Els projectes hauran de tenir un fort impacte d’internacionalització dels resultats i la tecnologia, així com capacitar les empreses per accedir a convocatòries internacionals d’R+D i, en especial, al programa Horizon 2020 de la Unió Europea i a licitacions.

feder