ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
Servei d'innovació estratègica
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Servei d’innovació estratègica

Accelera la teva capacitat d’innovar per adaptar-te als canvis

Canvis de l’entorn. Noves tecnologies. Noves formes de produir, d’organitzar-se, de vendre. Competidors globals. Models de negoci i comportaments de clients que evolucionen constantment. Tot canvia. I la teva empresa, com canvia?

Avui, més que mai, per seguir existint cal innovar. La competitivitat de qualsevol empresa depèn de la seva capacitat d'adaptar-se als canvis, d'innovar de forma sistemàtica i de ser flexible, ràpid i eficient. I això passa per disposar d’un model propi d’innovació i de saber-lo aplicar.

El Servei d’innovació estratègica d’ACCIÓ, finançat per l'Enterprise Europe Network, s’adreça a empreses que ja innoven però volen fer-ho millor. Sistematitzar la innovació et permetrà accelerar els teus processos de canvi, fer-los més eficients i convertir la innovació en un dels factors de competitivitat de la teva empresa.

Vols dissenyar una estratègia d’innovació per a la teva empresa? Vols aprendre a liderar el teu model d’innovació? T’hi ajudem!

Sol·licita el Servei d'innovació estratègica

Què ofereix?

El Servei d'innovació estratègica és un servei d’assessorament d’ACCIÓ, finançat per la xarxa Enterprise Europe Network, que et permetrà consolidar un model propi d’innovació dins la teva empresa i convertir-la en un dels trets distintius de la teva competitivitat. En concert, amb aquest servei obtindràs:

 • Una reflexió estratègica sobre com s’està gestionant la innovació i com s’hauria de gestionar
 • Unes recomanacions consensuades amb l’equip directiu adreçades a adaptar el vostre model d’innovació al nou entorn, tenint en compte els reptes estratègics de l’empresa
 • Formació en un conjunt d’eines per accelerar la transformació del vostre model d’innovació
 • L’acompanyament per part d’ACCIÓ en l’execució de les actuacions consensuades

Aquest servei inclou opcionalment 15 hores d’assessorament expert per part de professionals acreditats per ACCIÓ que t’ajudaran a implementar les recomanacions. De forma opcional, tens l’oportunitat de participar en un programa formatiu amb ESADE i ACCIÓ.

T’interessa? Ho posem en marxa?

Com funciona?

L’assessorament empresarial que et proporciona el Servei d'innovació estratègica d’ACCIÓ et permetrà consolidar el model d’innovació de la teva empresa. El servei treballa seguint els següents passos:

 1. Primer contacte. Sol·licites el servei i expliques el teu punt de partida: com gestioneu la innovació, quins reptes teniu, etc. És important que hi especifiquis quines són les dificultats que consideres que estan condicionant l’evolució de la teva empresa i que són un obstacle per començar a innovar. A partir d’aquí, estudiem la teva sol·licitud i preparem una primera reunió entre la gerència o la direcció de l’empresa i els equips tècnics d’ACCIÓ per dissenyar la implementació del servei
 2. Diagnosi d’innovació. Fem un anàlisi sobre com l’empresa està gestionant la innovació a través d’un workshop amb l’equip directiu seguint metodologies de treball certificades per la Comissió Europea
 3. Recomanació d’actuacions. Sessió de treball on presentem un informe de valoració i prioritzem les actuacions que es duran a terme amb l’objectiu d’augmentar la capacitat innovadora de l’empresa
 4. Implementació i acompanyament. Preparem tallers de capacitació a mida de les necessitats de la teva empresa i t’acompanyem en la implementació d’alguna de les actuacions recomanades. A més, t’ajudem a identificar i aprofitar serveis i ajuts que t’ajudaran a posar en marxa un nou model d’innovació sistèmica a la teva empresa. En aquesta fase les empreses disposen de 15 hores d’assessorament opcional per implementar les recomanacions per part d’experts acreditats per ACCIÓ

Aquest servei és gratuït. El període d’execució previst per les fases 1, 2 i 3 és d’entre dos i quatre mesos. Per la fase 4, l’empresa disposarà d’un any de seguiment per part d’ACCIÓ. Totes aquestes fases es poden oferir de forma virtual.

Programa formatiu amb Esade

El Servei d’innovació estratègica disposa d’un programa formatiu complementari a través d'Esade i ACCIÓ. Aquesta via especialitzada va dirigida a gerents i directius d’empreses que volen accelerar la capacitat dels seus equips per adaptar-se als canvis i liderar la innovació. És per això que es treballarà en la creació o la consolidació del seu propi model d'innovació.

En aquest programa, que combina la formació presencial i virtual, s'impartiran les temàtiques següents:

 • Identificació i captació d’oportunitats estratègiques (virtual)
 • Característiques d’una empresa innovadora (virtual)
 • Tecnologies emergents i tendències tecnològiques (virtual)
 • Potenciar la col·laboració amb l’ecosistema (virtual)
 • Gestió de projectes d’acceleració empresarial (virtual)
 • Lideratge i gestió de persones (virtual)
 • Gestió d’equips d’alt rendiment (presencial)
 • Gestió estratègica del canvi. Simulador del canvi (presencial)

Les inscripcions del curs 2021 estan tancades.

Consulta el calendari de la formació

A qui s’adreça i com se sol·licita?

El Servei d’innovació estratègica d’ACCIÓ* (inclòs el recorregut formatiu amb d’ESADE**) s’adreça a pimes*** (petites i mitjanes empreses) amb les següents característiques:

 • Amb experiència en innovació
 • Amb seu operativa a Catalunya
 • Amb un mínim de 4 anys de vida
 • Amb un mínim de 20 treballadors i que facturin més d’un milió d’euros
 • Amb un equip directiu amb ambició de créixer

*Aquest servei està finançat per la Comissió Europea i ACCIÓ i no té cap cost econòmic per a l’empresa.

**Aquest programa formatiu està cofinançat per ACCIÓ i la Comissió Europea i no té cap cost per a l'empresa

***Una pime és una empresa que té un màxim de 250 empleats i que factura menys de 50 milions d’euros.

El criteri d’admissió al recorregut formatiu és molt restrictiu pel que fa al compliment dels requisits i del compromís de l’equip directiu de posar en marxa un projecte de gestió de la innovació. Es faran entrevistes individualitzades per a la seva admissió i en cas d’empat l’admissió tindrà en compte l’odre de sol·licitud a través del formulari d’inscripció.

Si tens dubtes sobre si la teva empresa pot treure partit del Servei d'innovació estratègica, posa’t en contacte amb nosaltres i ho esbrinarem plegats.

Si estàs preparat per accelerar la capacitat d’innovar de la teva empresa i convertir-la en un dels teus factors de competitivitat, sol·licita’l ja!

Enterprise Europe Network
Esade