ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
Compra Pública d'Innovació
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Compra pública d'innovació

Troba el millor comprador per a la teva innovació

La Compra pública d'innovació és una actuació administrativa de foment de la innovació, orientada a potenciar el desenvolupament de solucions innovadores des de la demanda, mitjançant l’instrument de la compra pública.

Si ets una empresa innovadora que pot aportar noves solucions al mercat i vols optar a les licitacions públiques obertes, demana més informació! T'ajudarem a trobar les licitacions on pots tenir més oportunitats, t'assessorarem en la presentació de la proposta i et facilitarem la recerca de socis per dur-la a terme.

No ho dubtis més i consulta les licitacions obertes en Compra pública d'innovació!

Descobreix licitacions destacades en Compra pública d'innovació

 

Què ofereix?

Amb aquest servei obtindràs:

 • Identificació i monitorització de licitacions de compra pública d’innovació.
 • Assessorament i acompanyament en el procés d’anàlisi, cerca de socis i presentació de la proposta.
 • Promoció de la participació de la petita i mitjana empresa en els procediments de Compra Pública d’Innovació, potenciant els mecanismes de publicitat amb l’anunci previ i impulsant el diàleg i la comunicació més fluïda entre les entitats contractants i les empreses més innovadores.
 • Grans contractes desagregats en diferents lots per adaptar-los a sectors especialitzats que incentivin la cooperació i subcontractació en els licitadors.

 

Consulta’ns per conèixer-ne tots els detalls!

A qui va dirigit?

El servei de Compra Pública en Innovació s'adreça a empreses amb un alt potencial de recerca i innovació interessades a trobar un comprador o col·laboradors per al desenvolupament de les seves solucions. Una recerca que aporti noves solucions per a problemes susceptibles de ser objecte de preocupació per part del sector públic.

El suport a la Compra Pública d'Innovació és un servei permanent d’ACCIÓ. Sol·licita’l!

Noves solucions

Actualment un 15% del Producte Interior Brut el genera la Compra Pública i l’objectiu és que un 3% es dediqui a la R+D i innovació. Els organismes públics compren innovació, identificant com de lluny estan les solucions demanades per estar disponibles al mercat. En funció d’aquesta distància es pot diferenciar:

Compra Pública Pre-comercial (CPP)

Contractació de serveis d'R+D en què el comprador públic no es reserva el resultat de l'R+D per al seu ús en exclusiva sinó que comparteix amb les empreses els riscos i beneficis. Amb la finalitat de dirigir el desenvolupament de solucions cap a les necessitats del sector públic concret, comparant/validant la solució alternativa sobre diversos venedors.

Compra Pública de tecnologia Innovadora (CPI)

Compra pública d'un bé o servei que no existeix en el mercat en el moment de la compra però que pot desenvolupar-se en un període de temps raonablement curt. Amb la finalitat d’actuar com a client de llançament/primer adoptant/primer comprador de solucions finals comercials innovadores nouvingudes al mercat.

El cicle complet de la innovació es considera que el formen el concepte i avaluació de la viabilitat del nou producte; la recerca i desenvolupament amb demostració i replicació comercial; i el completa la comercialització.

Licitacions destacades en Compra pública d'innovació

 • Integrate Information and Physical Activity Across all Domains. Obre en una nova finestra.

   

  Organisations can apply for a share of £160,000 inclusive of VAT to develop a solution which will improve quality of care and outcomes for hip fracture patients.

  The aim of the competition is to improve outcomes for hip fracture patients by developing a system using routinely collected health data and data-analytics techniques.

  The system must optimise complex patient care pathways to deliver hip fracture care according to national care standards.

   

  Tipus d'oportunitat: Public Procurement of Innovation (Compra pública d’innovació)

  Entitat/Organisme que ho convoca: Defence and Security Accelerator (DASA)

  País d'origen: United Kingdom

  A qui s'adreça / Què busca: Startups, SMEs and Large Enterprise

  Data de vigència: 2/06/2021

  Més informació

 • Zero emission delivery of goods. Obre en una nova finestra.

   

  Emissions from goods delivered to the public sector represent almost 5% of the total emissions in the Nordics. Public sector purchases an enormous range of physical goods. The delivery of these goods creates a considerable amount of freight traffic in urban areas. Copenhagen estimates that product deliveries lead to nearly 4.5 million vehicle kilometers travelled within the city limits per year. Public sector goods ordering, and delivery patterns vary considerably from city to city, but generally this is a relatively uncoordinated process. Goods are ordered individually by different municipal departments or units/locations, with contracted suppliers delivering directly to the site.

   

  Tipus d'oportunitat: Public Procurement of Innovation (Compra pública d’innovació)

  Entitat/Organisme que ho convoca: The Confederation of Norwegian Enterprise (NHO)

  País d'origen: Denmark

  A qui s'adreça / Què busca: Startups, SMEs and Large Enterprise

  Data de vigència: 4/12/2021

  Més informació