Nuclis d’R+D empresarial
 • Share to Linkedin
 • Print

Nuclis d'R+D empresarial

L’impuls per a les grans idees innovadores

Si tens al cap un nou producte o servei tecnològic d’alt risc, els Nuclis d’R+D empresarial són l’empenta que necessites per fer-lo realitat. Amb aquests ajuts pots rebre fins a 125.000 euros a fons perdut per desenvolupar durant dos anys i mig el teu projecte.

No ajornis més les grans idees amb els Nuclis d’R+D empresarial!

Els Nuclis d’R+D empresarial són un ajut a fons perdut destinat a finançar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc que responguin a les necessitats del mercat. Disposen de dues modalitats:


T’ofereixen:
 

 • Un import de subvenció de fins a 125.000 euros a fons perdut.
 • Dos anys i mig de termini màxim per desenvolupar el projecte.
 • Els Nuclis d’R+D empresarial financen projectes des de 150.000 fins a 500.000 euros.

Els Nuclis d’R+D empresarial són ajuts dirigits a empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc que responguin a les necessitats del mercat. Els requisits generals per sol·licitar l’ajut són:

 • Ha de suposar una actuació d’R+D innovadora.
 • El projecte s’ha de dur a terme a Catalunya.
 • Els projectes poden realitzar-se de forma individual o col·laborativa mitjançant un conjunt d’empreses regulades per un acord d’agrupació.

Consulta’ns i t’ajudarem a trobar l’encaix del teu projecte dins dels Nuclis d’R+D empresarial!

Els Nuclis d’R+D empresarial disposen de dues modalitats:

Nuclis locals

Aquest ajut va destinat a projectes de recerca i desenvolupament d’empreses catalanes amb socis de Catalunya. En funció del grau d’implicació d’aquests socis, hi ha dues tipologies de Nuclis locals:

 • Individuals: una empresa beneficiària amb un projecte d’R+D d'alt impacte.
 • Col·laboratius: un consorci amb un de mínim dues empreses catalanes, sempre i quan la participació d’una d’elles no superi el 70 % del pes total del projecte.


Nuclis internacionals

Aquest ajut es destina a desenvolupar projectes d’R+D d’alt impacte al territori i amb abast internacional en col·laboració entre empreses de Catalunya i entitats internacionals. Hi ha tres tipologies de Nuclis d’R+D internacionals:

 • Programes unilaterals: projectes col·laboratius en tots els àmbits tecnològics entre empreses catalanes i entitats d’algun dels països o regions estratègics.
 • Programes bilaterals: projectes col·laboratius en tots els àmbits tecnològics entre empreses catalanes i empreses o entitats d’Alemanya, Israel o Xile.
 • Programes sectorials ERA-net: projectes col·laboratius sectorials, entre empreses catalanes i entitats internacionals a través del projecte MANUNET III per a sistemes de manufactura avançada; i del projecte Electric Mobility Europe per a la integració de la mobilitat elèctrica en els sistemes de transports. 

En relació amb aquests ajuts, ACCIÓ posa al teu abast diversos serveis relacionats:

 • Orientació i assessorament: t’ajudem a crear i a estructurar els projectes, així com a resoldre els dubtes tècnics per millorar el procés de presentació.
 • Seguiment dels projectes: si has estat beneficiari d’un ajut de la convocatòria de Nuclis d’R+D empresarial pots rebre un seguiment personalitzat amb un dels nostres tècnics que et facilitarà tot el procés de seguiment i justificació del projecte. Aquest seguiment es farà de manera continuada des de l'aprovació del projecte i fins a la finalització del procés de la certificació tècnica i administrativa.
 • Accés a deduccions fiscals: beneficia't de descomptes en la teva factura fiscal amb els incentius per a projectes d'R+D. Descobreix el nostre servei de suport als incentius fiscals a la innovació.
 • Acompanyament de projectes al CDTI: si has presentat un projecte a la convocatòria de Nuclis d’R+D empresarial d’ACCIÓ i ha estat aprovat tècnicament però no concedit per falta de pressupost, et podem ajudar a presentar aquest projecte al CDTI.

 

Notícies sobre Nuclis d'R+D empresarial

There is no content in English related to this page. You can check news, in Catalan, in our press search.

We don't have English content related to this page. You can check reports, success stories and more publications, in Catalan, in our Knowledge bank.

Aquests ajuts estan cofinançats amb el FEDER, destinats a incentivar la realització de projectes d’R+D duts a terme a Catalunya i amb un alt impacte al territori i a les empreses. Els projectes hauran de tenir un fort impacte d’internacionalització dels resultats i la tecnologia, així com capacitar les empreses per accedir a convocatòries internacionals d’R+D i, en especial, al programa Horizon 2020 de la Unió Europea i a licitacions.

feder