ACCIÓ - Agencia para la Competitividad de la Empresa
Corporates & Startups Open Innovation Challenge
 • Comparte a Linkedin
 • Imprimir

page

AT&S: Ecosistema integrat al vehicle per a vehicles connectats basat en mòduls de comunicació 5G

Què volem fer?

Amb startups innovadores volem desenvolupar mòduls integrats de comunicació al vehicle que mostrin conceptes d'integració d'estàndards de comunicació actuals i futurs com 5G (NR, mmWave) i IEEE 802.11. El repte es centra en els conceptes d'integració de maquinari en què el rendiment i la mida són importants. Les normes de comunicació d'avui estan funcionant amb amples de banda de fins a 5 GHz, però els productes futurs requereixen taxes de dades superiors a 60 GHz i fins i tot més enllà.

Estem buscant productes que incloguin conceptes d'integració que segueixen els conceptes More-Moore i More-than-Moore amb tecnologies PCB i SLP (substrat similar a PCB) orientades a un alt rendiment utilitzant la mida més petita del mòdul.

#5G #mobility #IoT

Quin tipus de startup estem buscant?

Les startups s'han de centrar en el maquinari en el domini de la comunicació tenint en compte els conceptes d'integració de More-Moore i More-than-Moore en els seus productes o solucions. Sens dubte, es requereix un coneixement profund de l'experiència en estàndards de disseny i comunicació de RF. Les startups que tinguin la capacitat de simular rutes de senyal d'alta freqüència i que creguin que tenen una estratègia d'alta integració rebran tota la nostra atenció. L'enfocament de les startups pot ser el semiconductor, el paquet IC o la integració de sistemes, així com experts en RF amb un profund coneixement dels dissenys d'antenes i l'optimització.

Què oferim?

Oferim accés a tecnologies de PCB d'alta gamma i SLP (substrat similar a PCB), així com a les tecnologies d'embotició de PCB d'última generació. Ens interessen associacions estratègiques que afavoreixin els futurs dissenys de vehicles connectats i la mobilitat intel·ligent. Podem promocionar aquestes noves tecnologies als nostres clients i estem disposats a orientar les startups des de la fase conceptual fins que un producte estigui preparat per a la producció de baix a alt volum.

 

AT&S

BAYER: Entrenaments de Realitat Virtual (RV) en espais de producció

Què volem fer?

Estem buscant possibilitats per millorar els entrenaments en espais de producció a través de la realitat virtual.

#ind40 #eHealth #training #VR #AR #eyetracking #simulation #machinelearning #robotics #humanlanguage #computergames #gamification #AI

Quin tipus de startup estem buscant?

Estem buscant startups que ofereixin suport per especificar i configurar entrenaments en producció de manera més eficient basada en RV.

Què oferim?

Després d'un primer contacte podrem avaluar les possibilitats de col·laborar també en el futur.

Bayer

BENTELER: 1. Futur de la manufactura, l'enginyeria i els llocs de treball; 2. Gestió i optimització de la logística; 3. Vehicles i mobilitat del futur

Què volem fer?

Com a expert proveïdor de solucions, BENTELER és a l'avantguarda dels desenvolupaments. BENTELER vol enfortir els seus contactes amb startups i socis potencials. En els tres reptes, BENTELER busca:

 1. Tecnologies que es puguin aplicar en els processos de fabricació. Han d'augmentar la qualitat i la productivitat, reduir els costos i augmentar la flexibilitat i el control. Solucions per millorar les nostres eines d'enginyeria, simulació, proves i noves maneres de controlar les nostres computadores.
 2. Tecnologies i solucions que poden ajudar a optimitzar, simplificar i reduir dràsticament els costos logístics, fent-los més operatius o simplificant la col·laboració amb proveïdors i clients, tant dins de les nostres plantes com externament a tot el món.
 3. Empreses de tecnologia dedicades al desenvolupament de vehicles innovadors, segurs i de rendiment per al futur del transport. Tecnologies que responguin als nous reptes en enginyeria i producció en termes de seguretat passiva, disseny estructural, casos d'ús flexible, etc.


#manufacturing #simulation #logistics #VR/AR #wearables #AI #blockchain #futurevehicles #eyetracking #machinelearning #IoT

Quin tipus de startup estem buscant?

Perfils requerits: empreses amb un producte mínim viable (MVP) que estiguin interessades a ampliar la solució a grau industrial amb col·laboració mútua i coneixement compartit.
Perfils no aptes: empreses que només busquen finançament.

Què oferim?

 • L'oportunitat de col·laborar estretament amb un soci estratègic global per al desenvolupament en diversos nivells. Això proporciona a la startup un coneixement profund de l'entorn en el qual la seva solució es desenvoluparà i creixerà.
 • La possibilitat d'entendre de primera mà els requisits i la proposta de valor de la seva solució. Concretament quan arriba als clients futurs, que poden ajudar una empresa en fase inicial a pivotar o definir la seva proposta de valor a una solució o mercat validat.
 • Possibilitat de convertir-se en un proveïdor / soci associat de BENTELER, a escala global.
 • Referència de la implementació exitosa per als futurs clients corporatius i inversors.

 

Benteler

INNOCELLS: nous models de negoci i tecnologies disruptives

Què volem fer?

InnoCells, com a hub de negocis digitals i corporate venture arm de Banc Sabadell, té com a objectiu apropar noves capacitats, talent, coneixement i tecnologia per accelerar la transformació digital de l'entitat.

D'aquesta manera, du a terme inversions directes de caràcter minoritari, adquisicions i inversions indirectes en fons de tercers com a mitjà de posicionament estratègic a altres geografies i estableix partnerships amb startups i companyies innovadores.

InnoCells també actua com a business builder mitjançant la creació i l’impuls de negocis digitals entorn de les àrees d’interès estratègic per al grup Banc Sabadell. Tanmateix, el hub posa a disposició de l’ecosistema emprenedor actius estratègics per accelerar iniciatives existents.

#payments #financing #housing #financialcontrol #security #retirement #mobility

Quin tipus de startup estem buscant?

InnoCells busca nous models de negoci, idees i projectes alineats amb les àrees estratègiques del grup Banc Sabadell, com són: pagaments, finançament, habitatge, control financer, seguretat, jubilació i mobilitat.

Què oferim?

Proporcionem el nostre track record, know-how, així com els millors recursos i capacitats de InnoCells i Banc Sabadell als equips i startups existents per donar suport al seu desenvolupament.

BS-InnoCells

CAPITA SCALING PARTNERS: Re imaginar les interaccions amb els clients

Què volem fer?

Oferim una oportunitat inigualable per a empreses tecnològiques emergents en el sector de Customer Management i Customer Experience per accedir a mercats de clients lucratius que normalment estarien fora del seu abast. Aquest repte s'ha dissenyat per atraure les empreses més ambicioses i capdavanteres que busquen ser disruptives en la manera com les empreses interactuen amb els seus clients.

El vostre negoci s'hauria de centrar a transformar la manera com les empreses interactuen amb els clients finals. Busquem empreses amb el potencial per trencar les formes establertes de treballar i prestar de serveis, que ajudaran a oferir els resultats clau de contactes amb els clients, per exemple:

 • Augment de la satisfacció final del client.
 • Ajudar a millorar la generació d'ingressos, per exemple. augmentant la gamma de serveis que els clients compren, o millorant la conversió de vendes.
 • Funcionament operatiu de forma més eficient.


#Telecoms, #Utilities, #Public, #Financial, #Automotive, #Retail, #Betting #CustomerManagement #CustomerExperience #Machinelearning, #AI, #Deeplearning, #BehaviouralScience

Quin tipus de startup estem buscant?

Estem buscant empreses en 'etapa inicial' amb productes o serveis que han de ser (I) a – ser a prop de - l'etapa MVP (producte mínim viable): (ii) s'han implementat amb èxit en un o més clients corporatius; i (iii) ara busquen distribuir a escala.

Què oferim?

 • Un equip dedicat al desenvolupament empresarial col·labora amb vosaltres per assegurar ofertes a escala B2B de l'extensa base de clients de Capita.
 • Accés directe a les relacions corporatives de C-suite Capita, prenent decisions ràpidament.
 • Possibilitat de negociar ofertes a escala amb clients "d’igual a igual".
 • Accés als nostres canals directes al mercat de consumidors del Regne Unit i Irlanda.
 • Possibilitat d'aprofitar les dades de consum propietat de Capita, construïdes a partir del maneig de 45 milions de contactes de consumidors cada dia.
 • Accés al menor cost i als serveis compartits escalables.
 • Reducció de la dilució patrimonial atès que la vostra valoració les Sèries A / B es basarà en l'economia posterior a l'escalat.
 • Accés a una àmplia xarxa d'inversors i bancs d'inversió relacionats.
Capita

CARREFOUR: Reforma el futur dels aliments i del retail

Què volem fer?

Busquem startups atractives, emprenedors proactius i productes d’avantguarda capaços de donar forma a la transició d’aliments i l’experiència omnicanal.

Carrefour cerca projectes focalitzats en la transició dels aliments (producció intel·ligent, nous serveis alimentaris, nous processats d’aliments, agricultura urbana, restes de menjar).

Alhora, també cerquem maneres innovadores d’optimitzar la nostra cadena de proveïment (magatzems intel·ligents, mercaderies a domicili, transport, seguiment).  A més, estem buscant grans solucions capaces de reinventar el futur de les botigues i millorar l’experiència omnicanal dels consumidors.

Emprenedors, ara depèn de vosaltres!

#FoodTransition #Omnichannel #NewCustomerJourney #Ecommerce #SmartData #Blockchain #ComputerVision #Automation #AI #NLP #NLU #preseed #seed #growth

Quin tipus de startup estem buscant?

Estem buscant startups amb:

 • Un primer prototip
 • Un equip de gestió estructurat
 • el focus posat en països amb la presència de Carrefour (per exemple França, Espanya, Itàlia, Bèlgica, Romania, Polònia, Brasil, Argentina, Xina, Taiwan)
 • Tracció aconseguida amb un primer client

Què oferim?

Presentar la vostra solució als executius clau de Carrefour, mànagers d’unitats de negoci i filials operatives als nostres HQ, a París.

Introduir-vos a un dels nostres socis d’innovació oberta (incubadores, acceleradores, capital risc) per tal de fer créixer el vostre negoci a Europa.

 

Carrefour

CELSA: Acer basat en dades: indústria 4.0

Què volem fer?

 • Robots que puguin millorar l'eficiència del procés i les condicions de seguretat per a les persones.
 • Sistemes de control cibernètic: imatge, so, anàlisi d'espectre de llum per a control de producte o automatització de processos.
 • Dispositius portàtils intel·ligents que millorin la interfície màquina-persona i l'eficiència i seguretat dels processos.
 • Dispositius IoT per millorar el seguiment del procés.
 • Big Data i intel·ligència artificial.
 • Instal·lació d’un tauler de control, interconnexió de diverses plantes per controlar els paràmetres de producció.
 • Definir un sistema d'etiquetatge automàtic per a productes d'acer.
 • Activar la vigilància intel·ligent a les plantes de producció.
 • Implementar solucions de manteniment preventiu.
 • Facilitar la transferència de traçabilitat a cada peça de les seccions en cada etapa.


#AI #bigdata #ind40 #VR #AR #industrialsystems #machinelearning #IoT #robotics #preventivemaintenance

Quin tipus de startup estem buscant?

Busquem startups en fase de creixement, ingressos recurrents i solucions finals.

Què oferim?

Prova pilot, proveïdor ràpid, primer programa de client, codesenvolupament de productes.

Celsa

HENKEL: Solucions innovadores en ciberseguretat, sistemes industrials i indústria 4.0

Què volem fer?

Materials Avançats i Tecnologies

 • 3DPrinting: Materials i processos que estenen el sobre de fabricació additiva - des de prototips funcionals fins a materials de construcció a gran escala i parts fabricades en general.
 • Materials electrònics avançats i flexibles, des de sensors (mèdics), escalfadors impresos fins a antenes #RFID i circuits flexibles.
 • #Bateries: cèl·lules electroquímiques (en particular pel·lícules primes i d'alta capacitat), la seva gestió tèrmica activa i passiva, i la protecció mecànica.
 • Components aïllants o actius de gestió de calor amb focus en electrònica, aïllament en construcció i recobriments per a diverses indústries.


Nous materials per a la construcció i mobiliari.

 • Recobriments intel·ligents que aporten funcionalitats addicionals a una superfície, des de protecció fins a recobriments super-hidrofòbics no fluorats, mitjançant protecció mèdica, anti-microbiana i anti-empremta.
 • Embalatge intel·ligent: aplicacions d'embalatge electrònic d'impressió de baix cost - #RFID #NFC xips #printedsensors.


Solucions sostenibles, basant-se en un concepte natural, ecològic, de salut / benestar i seguretat.

 • #FMCG: Nous agents tensioactius, enzims, polímers, quelantes, actius / conservants antimicrobians, blanquejadors, perfums, amb noves prestacions per a la bellesa i també per a la cura de la llar i la neteja.


Plataformes / botigues de comerç electrònic de diverses categories.

#packaging #sustainability #ind40 #retail

Quin tipus de startup estem buscant?

Perfil ideal: Startups en fase inicial (sèries A) on Henkel entri en una part minoritària del capital i una visió a llarg termini.

Què oferim?

Ajudar la startup a créixer aprofitant el know-how de Henkel és un suport va més enllà dels mitjans financers. Henkel Ventures ofereix accés a la petjada global de Henkel, un profunda comprensió dels clients i consumidors, una cartera de marques líders i una gran experiència per aportar innovacions i noves tecnologies als mercats. Com a empresa líder en els negocis de consum industrial i de FMCG, ajudem a construir la història d’èxit d'una startup.

Henkel

JCDECAUX: Localitzador de cèl·lules petites

Què volem fer?

Identificar localitzacions a mida per a cèl·lules petites amb un desplegament basat en la cobertura i el rendiment de la xarxa real.

#automotion #mobility #connectedcars #tracking #smartcells #remotesensoring #AI

Quin tipus de startup estem buscant?

Startups amb tecnologia preparada per desenvolupar un pilot.

Què oferim?

Desenvolupar un projecte pilot per avaluar el potencial de la solució.

JCDecaux

MEDIAPRO: Nous continguts per a noves audiències

Què volem fer?

Cerca de noves propostes de negoci relacionades amb la creació i distribució de contingut, focalitzades en models B2C i B2B. Principals verticals d'interès: Entreteniment, esports/eSports, Educacíó, Smart Cities, Smart Cars i Smart Homes.

#digitalmedia #egames #costumerexperience #Blockchain #AR #VR #BigData #dataanalytics #IoT #Ind40 #Robotics #AI #Machinelearning #sport #connectedcar

Quin tipus de startup estem buscant?

Startups en fase de creixement (ingressos recurrents), escalables (creixement ràpid i internacionalització).

Què oferim?

Mentoratge, inversió, espais de coworking, programa d'acceleració, proves pilot, Proveïdor ràpid / programa de primer client, codesenvolupament de producte, associacions comercials.

Mediapro

NAOS - BIODERMA: Nous serveis per a la cura de mares i nadons

Què volem fer?

Ens preocupem per les mares embarassades, mares i nadons un monitoratge disruptiu i aportant-los nous serveis
Aporteu idees innovadores pel monitoratge de l'embaràs i els primers anys dels nadons: dades, seguiment, etc.
O bé, aporteu nous serveis per a mares (o embarassades) i nadons: poden ser serveis soft (continguts, jocs, etc.) o més serveis tecnològics.

Volem la tecnologia al servei de la mare i el seu bebè.

#eHealth #CareforMom&Babies #monitoring #AI

Quin tipus de startup estem buscant?

Perfil ideal: Startups que ja tinguin una prova de concepte, un producte fet i amb vendes.
No elegibles: projectes llavors sense un producte acabat.

Què oferim?

Pot ser:

 1. inversió en l'empresa
 2. acollir la startup en una de les nostres filials
 3. col·laboració : R+D, accés als nostres contactes : doctors, retail de salut, consumidors
 4. Realitzar junts un projecte pilot
NAOS - BIODERMA

NISSAN: Força de treball connectada per a una fàbrica smart

Què volem fer?

Volem disposar de força de treball connectada dins del programa: EXPLICA'M, GUIA'M, AJUDA'M per a tots els empleats dins de la fàbrica. Treball intel·ligent a la fàbrica intel·ligent.

#automotive #smartfactory #VR #AR #wearables #computering #AI #blockchain #eyetracking #3Dprinting #humanlenguage #robotics #supplychain #voicerecognition #BigData #dataanalytics #IoT #Ind40 #Robotics #Machinelearning

Quin tipus de startup estem buscant?

Públic objectiu: Startups amb tecnologia que encara no és al mercat, idealment que estigui preparada per a una prova de concepte. També startups en fases inicials amb un pilot d'una solució tecnològica que ja sigui al mercat; i que tinguin creixement (ingressos recurrents) i escalabilitat (ràpid creixement i internacionalització).

Què oferim?

Possibilitat de fer una prova de concepte (POC) a les instal·lacions de NISSAN. També suport tècnic per avaluar la tecnologia. Oferim proves pilot i programes de proveïdor ràpid.

 

Nissan

ORANGE: 5G a la Smart City : un nou terreny de joc per als esports i esdeveniments d'experiències d'usuari

Què volem fer?

Busquem formes innovadores per afavorir encara més el poder de les xarxes en l'àmbit del joc, l'esport, els esdeveniments i el turisme. Es pot destinar tant a la població local com als aficionats i jugadors de esports / eSports.

Orange també busca projectes que se centrin en els modes de transmissió, VR, AR i noves formes de comunicació entre el públic o l’audiència televisiva. A nivell de ciutat, el nostre objectiu és maximitzar l'ús de la infraestructura esportiva i desenvolupar pràctiques esportives habituals a la població.

#Smartcity #Sport #Health #AR #VR #Replay #Content #BroadCast #5G

Quin tipus de startup estem buscant?

Ha de tenir producte i clients, una innovació que escali fent servir la base d'usuaris 5G. Indústria: l'e-oci, e-sport, e-turisme.

Què oferim?

Suport tècnic i de màrqueting per avaluar l'oportunitat del 5G en els seus negocis. Accés a infraestructura en funcionament que permeti casos d'ús de 5G. POC per aquelles capaces de demostrar la seva proposta de valor al nostre BUs.

Orange

REPSOL: Intel·ligència artificial basada en manteniment predictiu per a màquines industrials

Què volem fer?

Anàlisi en temps real de l'aprenentatge automàtic de dades operatives a la planta industrial per detectar desviacions de l'operació normal.

#ind40 #monitoring #industrialmachines #machinelearning #humanlenguage #robotics #bigdata #gamification #blockchain #ArtificialIntelligence #AI #AR #VR #eyetracking #managementtools

Quin tipus de startup estem buscant?

Públic objectiu: startups que ja tinguin un pilot de la solució tècnica.

Què oferim?

Repsol Ventures ha engegat un fons d'inversió amb 85 milions que invertirà en startups fins al 2020.

Repsol

SAP SE: Construint una cadena de subministrament sense contacte

Què volem fer?

SAP participa en la missió de construir l'empresa intel·ligen, que opera la seva Cadena de Subministrament.
Estem buscant solucions per a la fabricació, així com operacions de gestió d'actius sense intervencions humanes.

#ind40 #managementtools #training #VR #AR #wearables #computering #AI #blockchain #eyetracking #machinelearning #3Dprinting #computergames #humanlenguage #robotics #supplychain

Quin tipus de startup estem buscant?

Públic objectiu: Startups en una etapa llavor madura, sèries A,B,C; amb un primer pilot per a client disponible.

Què oferim?

Invitació al nostre programa: definició de casos d'ús, suport en integració tecnològica, accés a clients.

SAP

SUEZ: Tecnologies digitals per assistir les operacions tècniques en el cicle urbà de l'aigua

Què volem fer?

Aplicació de noves tecnologies digitals per incrementar l'eficiència de les operacions, reduir els riscos de fallida, millorar la seguretat dels treballadors i engegar nous serveis, tot plegat relacionat amb el sector de l'aigua.

#watertech #energytech #sustainability #ind40 #efficiency #VR #AR #digital #robotics #wearables #gamification #blockchain #AI

Quin tipus de startup estem buscant?

Públic objectiu: Equip d'almenys dues persones, propietaris de la IP, amb la tecnologia al mercat (o a prop de ser-hi).

Què oferim?

Go Seeds: una prova de concepte per a startups en fases inicials a càrrec de SUEZ; les startups més madures poden accedir a altres eines com inversions i proves pilot.

Suez

TORRES: Tecnologia i innovació per a la sostenibilitat

Què volem fer?

 • Consum responsable i gestió eficient de recursos com l'aigua i l'energia.
 • Solucions per mitigar o adaptar-se al canvi climàtic.
 • Solucions més sostenibles per a l'agricultura.
 • La generació d'energia a partir de fonts netes o de residus.
 • Models d'economia circular i ecodisseny per millorar la sostenibilitat.
 • Més mobilitat sostenible.


#Blockchain #IoT #Ind40 #Robotics #AI #Machinelearning #Biotech #Medicaldevices #agritech #sustainability #winery

Quin tipus de startup estem buscant?

Públic objectiu: Idees - conceptes en fase prellavor (MVP), llavor (producte validat i primers pilots), creixement (ingressos recurrents).

Què oferim?

Mentoratge, Inversió, proves pilot, proveïdor ràpid / programa de primer client.

Torres

TRUMPF: Inversions de capital risc i projectes de col·laboració en el camp de la fotònica avançada i les fàbriques intel·ligents / Indústria 4.0

Què volem fer?

Estem buscant startups en fase inicial per a inversions de capital risc o per iniciar projectes de col·laboració estratègica amb TRUMPF. Ens centrem en startups que volen implicar-se en la configuració de la indústria del futur en les següents àrees: Fotònica, tecnologia làser, tecnologia per a manufactura, sensors i automatització, connectivitat i computació, sistemes de software industrial, Internet de les Coses, ciberseguretat.

#ind40 #training #managementtools #Photonics #LaserTechnology #ManufacturingTechnology #Sensors&Automation #Connectivity&Compute #IndustrialSoftwareSystems #IOT #CyberSecurity

Quin tipus de startup estem buscant?

Els requisits d'una inversió són que el model de negoci ha d’estar basat en la tecnologia i ser escalable. També hauria de tenir un equip directiu experimentat. A més, la consideració com a inversió potencial ha d’encaixar amb TRUMPF i tenir el risc adequat en els retorns financers.

Què oferim?

Amb la nostra xarxa, la nostra experiència en la producció industrial i la nostra experiència tecnològica, ajudem les nostres empreses en cartera perquè comencin a comercialitzar i créixer. Com a tal, som el soci ideal per a les startups orientades a la tecnologia que busquen un soci fort que pensi en el llarg termini.

A més de la inversió, oferim als fundadors de les empreses l'accés al món TRUMPF; poden connectar-se i trobar formes de col·laboració, ja sigui amb TRUMPF com a client, soci de desenvolupament o en una estreta cooperació.

Trumpf

VARTA: Major densitat d'energia per a wearables més petits i més intel·ligents

Què volem fer?

El nostre repte és trobar socis innovadors en el negoci de la tecnologia de la bateria per crear noves solucions per a la propera generació de wearables. Estem buscant empreses petites i mitjanes, així com startups i socis tecnològics que proporcionen conceptes o tecnologies per reduir la mida de la bateria augmentant l'eficiència per a aplicacions wearble i hearable.

#ind40 #eLeisure-eSport #eHealth #printedelectronics #batteries #wearables #miniaturization

Quin tipus de startup estem buscant?

Públic objectiu: OEM, ODM manufactura electrònica, dispositius amb bateria.

Què oferim?

Com a fabricant mundial de bateries tradicional amb un know-how de 130 anys, podem oferir suport d'enginyeria i manufactura especialment per a startups i petites empreses (incloses les mostres de bateria gratuïtes).

 

Varta

ZOBELE: Productes de consum sostenible i materials d'embalatge

Què volem fer?

Zobele Group busca startups que treballin en productes sostenibles o solucions materials orientades a l'envasat de béns de consum. Juntament amb els clients de Zobele, estem avançant cap a productes més sostenibles, amb l'objectiu de reduir el nostre impacte ambiental. Creiem en les startups com a trencadores de les normes del joc, per això ens complau comprometre'ls a portar aquestes innovacions de primer nivell al mercat. Les startups seleccionades, com a part del nostre Programa d'Acceleració Join and Win, tindran disponibles les eines i els recursos per escalar mitjançant el desenvolupament, industrialització i llançament de productes amb nosaltres.

#packaging #sustainability #fmcg #Hardware #wearables #iot

Quin tipus de startup estem buscant?

Startups en fase llavor (amb producte validat i primers pilots), creixement (ingressos recurrents), escalables (creixement ràpid i internacionalització).

Què oferim?

Programa d'acceleració, proves pilot, proveïdor ràpid, programa de primer client, codesenvolupament de producte.

Zobele