Aquesta és una crida als nuclis d’innovació (organitzacions, corporacions, clústers...) fora del hub metropolità perquè demostrin que el talent, la creativitat i la tecnologia està present a tota Catalunya.

El món és massa complex per resoldre els seus reptes en solitari: cap persona disposa de tots els coneixements ni les experiències suficients per resoldre sol els problemes dels ciutadans i les organitzacions. Per sort, són milions al món les persones que innoven i cerquen noves solucions, noves formes de crear valor, i de contribuir així al progrés.
Catalunya compta amb organitzacions de suport a la innovació i l'emprenedoria (centres de suport a les empreses, centres tecnològics o de recerca, incubadores, parcs tecnològics, parcs empresarials, etc.) i també amb empreses amb voluntat de tenir un impacte en la millora del sistema d'innovació del seu entorn. Organitzacions totes elles que estan "inventant el futur" i que generaran més impacte si treballen coordinades, connectades i col·laboren.
Però moltes d'elles ho tenen més complicat.
Aquesta és una crida als nuclis d'innovació (organitzacions, corporacions, clústers...) fora del hub metropolità, perquè demostrin que el talent, la creativitat i la tecnologia està present a tota Catalunya.
Volem que ens expliquin què fan, com ho fan, quins problemes han d'afrontar i quines solucions estan aplicant. I que ho comparteixin en un format àgil i pràctic, que es pugui documentar perquè més organitzacions puguin aplicar els aprenentatges de les millors pràctiques.
Per això, si considereu que esteu en aquesta "revolució" cap a ecosistemes de creació de valor, si esteu aportant noves idees i formes de fer per a millorar el sistema d'innovació i emprenedoria de Catalunya, us convidem a participar en la Mapathon de l'ecosistema català d'innovació.
Presenteu la vostra candidatura, explicant per què considereu que sou un cas a remarcar, i què teniu a compartir (models, experiències, casos d'èxit) amb els participants al seminari "Mapa de l'ecosistema català d'innovació" que tindrà lloc al novembre.
Durant el mes de novembre es faran quatre visites als nuclis d'innovació que es determinin com a més inspiradors, i es generarà un model d'intercanvi d'experiències que beneficiï a tots els participants. La idea, doncs, és facilitar un intercanvi de coneixements i d'experiències, que contribueixin a millorar les capacitats de totes les organitzacions assistents a l'hora d'augmentar el potencial emprenedor i innovador del país.
El projecte compta amb l'assessorament d'Alfons Cornella, professional ben conegut de la innovació a Catalunya, que ajudarà a destil·lar els millors aprenentatges compartits.
Us animem a participar, aportant informació sobre per què destaqueu la vostra iniciativa en el formulari a enllaços relacionats.
Les inscripcions estan obertes des del 27 de setembre fins al 5 d'octubre.
Si sou una organització que esteu aportant noves idees i formes de millora del sistema d’innovació i emprenedoria de Catalunya, us convidem a participar en aquesta convocatòria que us permetrà ampliar l'impacte i potencial de la vostra iniciativa. A més, compta amb el suport de l'Alfons Cornella