Línia d’ajuts, dotada amb 40 milions d’euros per a activitats de restauració afectades econòmicament per la COVID-19
Amb aquesta nova línia d’ajuts, el Govern fa palès el seu compromís amb el sector de la restauració. La mesura vol contribuir a la competitivitat de les empreses i al manteniment dels negocis davant la disminució de la facturació ocasionada per les darreres restriccions decretades per pal·liar els efectes de la pandèmia.
Persones beneficiàries:
Els professionals autònoms i empreses que prestin activitats de restauració, donades d'alta en el cens de
l'impost d'activitats econòmiques.
Als efectes d'aquestes bases s'entenen com empreses que presten activitats de restauració, els bars,
restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d'un establiment col.lectiu com
poden ser centres comercials o mercats municipals.
Queden excloses com a beneficiàries d'aquests ajuts les empreses que es troben participades en més d'un 50%
per capital públic i les fundacions.
Quantitat de l'ajut:
L'ajut atorgat té el caràcter d'import màxim i consistirà en una aportació única per persona beneficiària.
Els ajuts seran d’entre 1.000 a 15.000 euros, en funció del nombre de treballadors:
- 1.000 euros per a autònoms i microempreses (fins a 9 treballadors)
- 5.000 euros per a petites empreses (de 10 a 49 treballadors)
- 15.000 euros per a empreses de 50 treballadors o més.
Procediment de sol·licitud
Les sol·licituds s’han de presentar segons el model normalitzat que està a disposició de les persones interessades a la seu corporativa de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya, a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya o a la pàgina web del Departament d’Empresa i Treball.
Les sol·licituds es presentaran per mitjans telemàtics, acompanyades de la documentació que preveuen aquestes bases, si escau, a través del Canal Empresa.
La identificació de la persona sol·licitant es farà a través dels sistemes de signatura electrònica admesos per la Seu electrònica i que es poden consultar a: https://seu.gencat.cat/ca/certificats-sistemes-signatura-electronica-seu.html
IMPORTANT
A L'HORA DE DESCARREGAR EL FORMULARI
Per evitar problemes abans de descarregar el formulari cal tenir present com es va presentar la sol·licitud. És important saber si es va fer amb certificat digital o amb IDCAT mòbil, per poder triar el formulari adient, atès que el programa tan sols reconeix l’expedient si s’ha emprat el mateix sistema en que es va presentar la sol·licitud.
Per tant, i a mode d’exemple:
INCORRECTE
Sol·licitud signada amb IDCAT mòbil: la persona beneficiària descarrega i emplena formulari d’aportació amb certificat digital, el formulari no reconeix l’expedient
Sol·licitud signada amb certificat digital: la persona beneficiària descarrega i emplena formulari d’aportació amb IDCAT mòbil, el formulari no reconeix l’expedient
CORRECTE
Sol·licitud signada amb certificat digital: la persona beneficiària descarrega i emplena el formulari d’aportació amb certificat digital, el formulari reconeix l’expedient i es pot presentar la documentació.
Sol·licitud signada amb IDCAT mòbil: la persona beneficiària descarrega i emplena el formulari d’aportació amb IDCAT mòbil, el formulari reconeix l’expedient i es pot presentar la documentació.
PRESENTACIÓ DE FORMULARIS
Per altra banda, atès que hi ha una limitació amb el pes dels arxius a aportar (5MB), podeu fer tantes sol·licituds com necessiteu per poder aportar tota la vostra documentació.
Període de presentació de sol·licituds tancat