Cuándo

El CIDAI, com a responsable del node d’intel·ligència artificial del projecte europeu DIH4CAT, juntament amb Eurecat i Tecnalia, partícips del projecte europeu AIREGIO, ens presentaran tendències, aplicacions i casos d’èxits de l’ús de les tecnologies de les dades i la intel·ligència artificial en el procés manufacturer industrial.
La sessió, que es farà en línia, serà impartida en dos grans blocs. El primer estarà orientat al marc contextual de les aplicacions d’aquestes tecnologies i el segon a l’explicació d’un cas pràctic.
PONENTS:
- Roger Calaf i Ferré, Technology Consultant & Lecturer en Eurecat
Doctor en anàlisi geogràfica amb l’ús de tecnologies avançades (UAB) i Màster en Gestió Innovadora (UB). Actualment, i des dels últims 6 anys, treballa a Eurecat, com a consultor tecnològic dins de l’Equip d’Ecosistemes i Polítiques d’Innovació. Durant la seva primera etapa en Eurecat (2017-2021) actuava com a promotor tecnològic dins del departament d’Innovació Turística en la unitat de recerca de mercats. Combina aquesta activitat laboral amb la docència universitària a l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB. - Fernando Boto, Senior Data Scientist, Industry and Mobility Unit a Tecnalia
Enginyer Informàtic (2001) i Dr. en Informàtica (2006) per la Universitat del País Basc (UPV-EHU) amb la seva tesi sobre Digitalització de Documents i Reconeixement Òptic de Caràcters. Té experiència de més de 20 anys en el desenvolupament de projectes d’R+D finançats pel Govern Basc, Espanya i Comissió Europea. Ha treballat com a investigador en la UPV-EHU (2001-2005) i en Vicomtech (2005-2010). Al juliol de 2010 comença en Tecnalia on centra la seva activitat en el desenvolupament d’aplicacions intel·ligents per al sector industrial usant tècniques d’intel·ligència artificial i Aprenentatge Màquina. La seva especialitat investigadora se centra en el Control Intel·ligent de processos, Eficiència Energètica i Planificació/Optimització de Recursos. Ha publicat diversos articles científics, tots ells en congressos i revistes internacionals. Compagina la seva labor en Tecnalia amb l’activitat docent en col·laboracions amb UPV-EHU i Deusto. - Francisco Fernández, Data Scientist & Researcher a Eurecat
Investigador en la unitat Applied Artificial Intelligence (AAI). Llicenciat en Física a la Universitat de Barcelona. Va estudiar el Màster en Modelització per a la Ciència i l’Enginyeria a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un TFM dedicat a la predicció del risc de pacients COVID mitjançant Xarxes Bayesianes.
En els últims temps ha treballat en projectes d’anàlisis de dades, forecasting de temperatures per a instal·lacions de climatització, i visió per computador per a la indústria minera, utilitzant tant eines de Machine Learning clàssic com a Xarxes Neuronals profundes.
AGENDA:
- Benvinguda
Marco Orellana, Manager Oficina Tècnica del CIDAI - Introducció AIRegio
Roger Calaf i Ferrer, Technology Consultant & Lecturer en Eurecat - Cap a la fàbrica intel·ligent. Què pot fer la IA?
Fernando Boto, Senior Data Scientist, Industry and Mobility Unit a Tecnalia- Què és la IA?, desmitificació strong/weak AI.
Principals aplicacions. Machine Learning, Deep learning, aprenentatge supervisat / no supervisat. - 4a revolució. Usos en indústria: Manteniment predictiu i prescriptiu, inspecció de qualitat, optimització per a control de processos i planificació
- Reptes per a l’adopció de la IA: automatització i democratització. Imbricar coneixement de domini.
- Què és la IA?, desmitificació strong/weak AI.
- Digitalització i calibratge avançat de sistemes de mesurament amb sensors de microones.
Francisco Fernández, Data Scientist & Researcher en Eurecat- Generar un sistema de control capaç de memoritzar les diferents respostes elèctriques del sensor en funció de les matèries que componen l’aliment, i predir la resposta del sistema en funció dels calibratges emmagatzemats.
Inscriu-t'hi aquí.