Cuándo

Els col·laboratoris són espais de cooperació entre persones i entitats de la quàdruple hèlix (ciutadania, administració pública, universitat i empresa). Aquests agents col·laboren en xarxa per impulsar projectes que generin un impacte positiu en el territori català.
En aquest coneixeràs el Col·laboratori Catalunya de la mà dels seus protagonistes i les iniciatives que estan desplegant per tot el país. També es presentaran els avenços de dos nous col·laboratoris temàtics que actualment s'estan desenvolupant: l'Educolab i el de Salut i Benestar.
El curs es divideix en tres sessions virtuals (29 de juny i 6 + 13 de juny), que podràs seguir pel canal de Youtube de la Fundació i2CAT.
Format: Virtual. Pel canal de Youtube de la Fundació i2CAT
*Les persones que assisteixin a totes les sessions podran obtenir un certificat acreditatiu per haver completat el curs. La sol·licitud es podrà demanar en el registre de les jornades i la confirmació d’assistència es realitzarà a l'inici de cada sessió.
Organitza: Fundació i2CAT conjuntament amb el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya
Programa dimecres 13 de juliol
17:00 h Taula rodona: Les universitats com a agents d'innovació
Les universitats i els centres d'educació superior tenen un paper destacat en els sistemes d'innovació i de transferència de coneixement. Quins nexes poden generar amb el teixit empresarial? Com replicar el model de ciència ciutadana en la innovació social digital? Com fer participar la ciutadania amb els centres docents (recerca/educatius)?
- Sr. Xavier Gironés, director de Recerca i Innovació de la Universitat de Manresa-Fundació Universitària del Bages
- Sra. Elena Soler, tècnica dinamitzadora del Campus Cohesió i Compromís Social a la Universitat de Girona
- Sra. Mireia Usart, investigadora del Grup ARGET de tecnologies educatives de la Universitat Rovira i Virgili
Modera: Sr. Jordi Colobrans, director de Recerca de l'àrea Digital Social Technologies (DST) de la Fundació i2CAT
17:40 h Torn obert de preguntes
17:50 h Taula rodona: Col·laboratori Catalunya: cap a un lab de labs
L'entorn digital i les seves eines tenen un enorme potencial per facilitar la col·laboració i fomentar el treball en xarxa entre persones. En aquesta sessió analitzarem els punts forts d'aquestes eines a l'hora de generar col·laboratoris territorials i temàtics. Com podem aconseguir la participació de persones que conformen la quàdruple hèlix en aquest procés? Com aconseguim generar un sentit de pertinença amb aquestes comunitats innovadores?
- Sra. Cristina Canet, tècnica del Consell Comarcal del Vallès Occidental
- Sr. Jordi Romero, project manager, Neàpolis laboratori de tecnologies immersives
- Sra. Rosina Malagrida, co-coordinadora del Barcelona CaixaResearch Living Lab
- Sra. Laia Sánchez, directora de l'àrea Col·laboratori al Citilab de Cornellà
- Sr. Jordi Colobrans, director de Recerca de l'àrea Digital Social Technologies (DST) de la Fundació i2CAT
Modera: Sr. Rafel Nualart, gestor d'innovació social i digital de l'àrea Digital Social Technologies (DST) de la Fundació i2CAT
18:35 h Torn obert de preguntes
19:00 h Cloenda
• Sr. Ricard Faura, cap del Servei d'Inclusió i Capacitació Digital, Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.