Avui entrevistem a Belen Cabido, CEO i fundadora de Lifecole, una plataforma online de cursos extraescolars en directe per a nens, nenes i adolescents que vol aportar un valor afegit diferent a l'educació convencional.

La pandèmia va canviar la vida de moltes persones i molts hàbits. Entre altres, el teletreball, l'augment de les classes on line... Lifecole va néixer precisament en aquesta època apostant per la formació (online) de nens, nenes i adolescents amb noves tecnologies; informàtica, programació i videojocs, robòtica i enginyeria industrial, art digital, producció audiovisual, desenvolupament de marca i estratègia digital. Coneixem la seva fundadora.
Belen, explica’ns una mica sobre la teva trajectòria professional...
Fa més de 10 anys que estic al sector digital i des dels 25 anys que estic emprenent. La meva primera emprenedoria va ser a Mèxic on vaig estar més de 5 anys liderant Gotrendier, un Marketplace de compravenda de roba de segona mà, avui empresa líder del sector a LATAM amb una facturació major de 40M€ GMV. Per temes personals, vaig decidir tornar a Espanya l’any 2020 en plena pandèmia. En aquell moment estava segura que volia continuar emprenent i va sorgir l’oportunitat de llençar Lifecole. Espanya i la resta del món estaven vivint una situació molt complicada, però al mateix temps, van sorgir noves oportunitats i després de veure una bretxa al sistema de l’educació, vaig voler posar tota la meva energia en el llançament d’una nova empresa que revolucionarà la forma d’educar i tractar de canviar la societat i als futurs líders.
En què consisteix Lifecole?
És un complement a l’educació tradicional. En un món altament competitiu i canviant, on els sistemes educatius preuniversitaris estan pivotant cap a un currículum competencial, Lifecole existeix per educar i empoderar a les noves generacions perquè puguin transformar les seves vides i la societat futura. Oferim l’oportunitat que siguin ells mateixos qui prengui les regnes del seu futur.
I com ho feu?
A través de classes extraescolars divertides i online, facilitem el desenvolupament de les habilitats del futur de nens/es i adolescents (pensament crític, gestió de la frustració, creativitat, etc.) i els forma en diferents àrees d’aprenentatge (noves tecnologies, comunicació, etc.). El nostre focus és sempre educar a llarg termini, perquè educar en competències és una carrera de fons, no n’hi ha prou amb uns mesos.
D'on va néixer la idea?
El 75% de l’èxit professional i personal, depèn de les soft skills (habilitats o competències). Per desgràcia, a Espanya encara no s’ha aconseguit implementar un sistema educatiu per competències de manera sòlida i estable en el temps. És per això que vam decidir desenvolupar un complement al sistema educatiu tradicional que no només prepara a nens/es i joves per afrontar el futur, sinó que els eduqués per ser allò que realment volen ser. Per canviar el món, si volen fer-ho.
D'on partiu? En què us baseu?
Partim de la premissa que el 65% de les professions del futur encara no s’han inventat. Per això, hem de dotar a les noves generacions de les eines necessàries pe fer front a un futur incert i canviant. Per nosaltres, l’educació és una gran responsabilitat i va més enllà d’impartir coneixements. Educar és un binomi de dos conceptes:
- Formació en les àrees d’aprenentatge que als nens/es i adolescents més els agraden. Per exemple, noves tecnologies, comunicació, etc.
- Desenvolupament d’habilitats de forma transversal a totes les disciplines.
Quins són els objectius de la teva empresa i quin valor aporta?
Volem ser el millor complement educatiu per nens/es i adolescents, i donar-los-hi l’oportunitat de poder ser el que ells vulguin en el futur. La nostra proposta educativa es basa en l’acompanyament dels alumnes, al llarg dels anys, des de les seves passions de nens/es fins al món professional, evolucionant en funció de cada etapa educativa.
Quins són els propers reptes que us plantegeu?
Volem ampliar les àrees d’aprenentatge que oferim. Actualment som molt forts en noves tecnologies, però volem desenvolupar altres disciplines com la comunicació o l’emprenedoria, en altres països com els Estats Units, aquestes formen part de l’oferta educativa de totes les escoles des de fa molts anys, i això fa que els alumnes americans siguin molt més competitius internacionalment quan accedeixen al mercat laboral.
Què els hi diries als pares que es plantegen apuntar als seus fills a classes extraescolars, però no saben a quines?
Els hi diria que escoltessin als seus fills per entendre què és allò que els hi agrada fer. Si els hi donem l’oportunitat i els recolzem per desenvolupar-se en allò que els agrada, segur que ho faran bé i seran feliços.
Però potser hi ha pares que no saben com parlar amb els seus fills o filles?
Comptem amb un equip expert de pedagogs i pedagogues que assessoren als nens/es i pares sobre quina és la trajectòria educativa més adequada per cada alumne, en funció dels seus gustos, el seu nivell de coneixements i la seva velocitat d’aprenentatge. Ubicar als alumnes en l’entorn més adequat per ells, en el que se sentin a gust i recolzats és la clau per maximitzar el seu aprenentatge.
Però, independentment dels cursos que oferim, el més important és que els nens/es facin els extraescolars que realment els agradin i sentin el suport familiar.
"Volem revolucionar la forma d’educar i tractar de canviar la societat i als futurs líders"