Un dels temes que més preocupa als pares primerencs és saber per què plora el seu nadó. Zoundream ha creat un identificador per tal que les famílies puguin posar-hi remei o no alarmar-se en excés.

Zoundream es defineix com un traductor de bebès, capaç de determinar de manera exacta el motiu pel qual el nadó plora, de manera que sigui més senzill identificar les seves necessitats.
L'aplicació utilitza una tecnologia anomenada AMSI (Acoustic MultiStage Interpreter) que el que fa és enregistrar el plor del bebè i, per dir-ho d'alguna manera, traduir-lo. Aquest procés té en compte el tipus de plor, la intensitat i els diferents aspectes relacionats amb el gemec.
Així doncs, Zoundream ens sabrà dir si el nostre bebè té gana, li fa mal la panxa o fins i tot, i més important, si té algun tipus de problema. Sense dubte, una eina genial per atendre les necessitats bàsiques dels nadons i també pots resultar un sistema de prevenció de malalties o possibles problemes de desenvolupament.
Zoundream pot tenir una gran utilitat per a les famílies i també per a les escoles bressol, on a vegades és una mica complicat atendre totes les necessitats dels més petits alhora.
Com ho han aconseguit?
L'empresa va analitzar centenars de plors de nadons de diferents llocs del món, ja que no tots els nounats ploren igual, per tal de poder donar una resposta fiable a cada tipus de plor.
Els indicis per on començar no eren clars, per aquest motiu van decidir crear el seu propi sistema, l'AMSI. Irene Acero, Data Scientist de Zoundream, va explicar al web elnacional.cat com era el procés: "Hem dedicat diversos mesos a determinar la millor solució per identificar i traduir un so produït per humans al seu significat real, específicament per als nens abans de la parla. Hi ha diversos enfocaments a la literatura d'aprenentatge automàtic per abordar aquest repte, però, malauradament, cap d'ells és realment adequat per treballar en un flux continu d'àudio entrant. Així que vam crear la nostra solució personalitzada basada en l'aprenentatge profund. AMSI, que és l'acrònim d'Acoustic MultiStage Interpreter, processa el so en una sèrie de models interiors d'aprenentatge profund per extreure el significat d'un plor de nadó. Penseu a entendre lletres, després paraules i en acabat frases significatives. Això és exactament el que fa l'AMSI".
I ara què?
L'aplicació, que vol expandir-se al mercat americà, va ser presentada al Mobile World Capital, i forma part d'un grup de més de dotze startups espanyoles que van participar en el Mobile World Congress a Las Vegas.
El selecte grup d'aplicacions participants forma part d'una delegació on el Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, la Generalitat de Catalunya, amb ACCIÓ i l'Ajuntament de Barcelona en són organitzadors.
Mobile World Capital Barcelona fa més de 10 anys que treballa per impulsar i desenvolupar l'ecosistema mòbil i digital de la ciutat de Barcelona com a Hub de referència dintre del sector digital global. Tot això ho fa amb suport públic i privat mitjançant quatre àrees: la innovació, el talent, la tecnologia i la societat.
Es pot descarregar tant per Android com per iOS.
L'aplicació utilitza una tecnologia basada en la intel·ligència artificial que enregistra el plor del bebè i el 'tradueix'. Aquest procés té en compte el tipus de plor, la intensitat i els diferents aspectes relacionats amb el gemec