- Un total de 16.700 persones han passat pels pavellons de Catalunya al MWC i 4YFN, rècord històric i un de cada quatre visitants del congrés, d’acord amb càlculs de la Secretaria de Polítiques Digitals.
Les 93 empreses, centres tecnològics, entitats i startups catalanes que han participat al MWC i al 4YFN mitjançant els espais habilitats pel Govern de la Generalitat de Catalunya al congrés preveuen generar 22,7 milions d’euros de volum de negoci o inversió aixecada els propers mesos gràcies a la seva activitat durant l’esdeveniment, segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-.
De fet, el 16% del total de les empreses catalanes ja ha tancat algun acord durant el congrés, una xifra que es pot actualitzar en els pròxims mesos. Durant els quatre dies de l’esdeveniment aquestes empreses han mantingut 3.200 reunions i visites, un 44% de les quals amb professionals estrangers.
De fet, segons dades de la Secretaria de Polítiques Digitals, un total de 16.700 persones han passat pel pavellons de la Generalitat de Catalunya al MWC i al 4YFN. Es tracta de la xifra més elevada de la història, i mostra que un de cada quatre del total d'assistents al congrés han visitat els espais de Catalunya.
Presència catalana al MWC
El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant ACCIÓ i la Secretaria de Polítiques Digitals, ha facilitat enguany la presència de 93 empreses, centres tecnològics, entitats i startups al congrés amb l’objectiu de trobar inversors, conèixer socis i nous clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals.
Sota el lema ‘Catalonia, digital heart of Europe’, el Govern ha projectat Catalunya com a motor d’innovació digital del continent, generador de creixement econòmic, ocupació i transformació social. L’estand del Govern al congrés ha ofert als visitants una experiència immersiva per conèixer els 4 eixos en què es fonamenta aquest posicionament: Economia digital, Govern digital, Talent digital i Connectivitat.
En aquest sentit, en el marc del congrés ACCIÓ ha organitzat l’Open Innovation Challenge, un conjunt de trobades on companyies catalanes i internacionals plantegen reptes tecnològics perquè startups catalanes o altres corporacions proposin la solució més innovadora. D’aquesta manera, es busca connectar les empreses emergents amb el teixit empresarial més consolidat. Enguany, entre d’altres, hi participaran multinacionals com Cupra, Fluidra, LG, Tous, Roca, Hyundai o Banco Mediolanum, que buscaran solucions per a projectes relacionats amb tecnologies com la intel·ligència artificial, el big data, la internet de les coses, la mobilitat o la robòtica. Aquesta activitat està organitzada per ACCIÓ com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea a Catalunya. D’altra banda, també s’han organitzat sessions d’elevator pitch per a les startups, ponències sobre casos d’èxit d’empreses emergents i d’agents rellevants de l’ecosistema, entre d’altres.
Per la seva banda, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha comptat amb un estand mitjançant el qual s’ha facilitat la participació d’11 startups al 4YFN, escollides per part d’un comitè d’experts que ha valorat que estan en el moment de maduració òptim per poder impulsar la seva notorietat a escala internacional. Es tracta d’estudis, desenvolupadors de jocs, una incubadora de videojocs, diverses plataformes per al desenvolupament i/o la recomanació de continguts audiovisuals i empreses que aprofiten les tecnologies més actuals per aplicar-les, entre altres, al sector musical. Des del 2016 l’ICEC, a través de Catalan Arts, acompanya les empreses digitals catalanes i les ajuda a tenir més visibilitat.
El 16% d'empreses catalanes ja ha tancat algun acord durant el congrés