L’Antiga Fàbrica d'Estrella Damm va acollir durant l'última setmana de setembre el Barcelona Deep Tech Summit, un congrés multidisciplinari on més de 30 experts i expertes de diferents empreses van presentar els últims avanços tecnològics en sectors tan diversos com la indústria, la intel·ligència artificial, la mobilitat, la salut o la biotecnologia.

En total, més de 500 startups i entitats tant d'origen nacional com internacional van participar en aquest esdeveniment. Entre els líders en innovació tecnològica que es van donar cita per a impulsar iniciatives d'emprenedoria tecnològica i científica, trobem a representants d'empreses com la NASA, Nestlé i fins i tot Meta IA.
El congrés, coorganitzat per Barcelona Activa i Acció, va tenir com a objectiu reunir en un mateix espai a empreses i personalitats de l'entorn Deep Tech, duent a terme diferents activitats relacionades amb la divulgació en innovació científica i el seu impacte en la societat, realitzant fins i tot demostracions en directe d'algunes d'aquestes tecnologies.
A més, també es va reconèixer la labor de les millors startups del sector a través el Barcelona Deep Tech Award. En aquesta ocasió, els premiats van ser Quilimanjaro Quantum Tech, una empresa pionera en el desenvolupament i comercialització de computadors quàntics. Els altres finalistes van ser Exheus, Deep Detection, Nextmol i Gate2Brain.
Un espai de conneció entre inversors/es i emprenedors/es
El sector Deep Tech al nostre país està compost en gran manera per startups i empreses joves, per la qual cosa no és d'estranyar que un dels punts estratègics en aquest congrés girés al voltant del finançament i la inversió en projectes d'innovació tecnològica.
Conscients d'aquesta necessitat, des de l'organització del Barcelona Deep Tech Summit es va habilitar un espai que va servir com a punt de trobada per als nombrosos business angels i fons d'inversió especialitzats en el món de les startups tecnològiques.
Barcelona, compromesa amb el Deep Tech
La ciutat comtal, que ja lidera el sector científic a Espanya, aspira a convertir-se també en la capital nacional del Deep Tech o tecnologia profunda, una visió sobre la tecnologia que s'orienta a trobar solucions disruptives als grans reptes i problemes als quals la nostra societat s'enfronta actualment en sectors com l'energia, la sostenibilitat, la salut o la cura del medi ambient. El valor del Deep Tech no es limita només a la voluntat de millorar la vida de les persones a través de la tecnologia, sinó que a més, pot suposar un enorme impuls per a Barcelona i Catalunya, ja que la innovació és un potent motor de creixement econòmic.
Més de 500 startups i entitats d'origen nacional i internacional van participar en aquest esdeveniment. El Deep Tech s'orienta a trobar solucions disruptives als grans reptes i problemes als quals la nostra societat s'enfronta actualment en sectors com l'energia, la sostenibilitat, la salut o la cura del medi ambient