ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa de tecnologies mèdiques suïssa Ypsomed obre un hub digital a Barcelona amb la previsió de crear 40 llocs de treball

L'empresa, que desenvolupa i fabrica sistemes d'injecció i infusió per a automedicació, desenvoluparà des de Catalunya nous dispositius digitals i connectats per al tractament de malalties cròniques com la diabetis.

10/09/2020 10:30
Ypsomed
  • Per establir-se a Catalunya l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement.
  • Ypsomed compta amb una plantilla global de 1.700 persones i una facturació anual de 375 milions d’euros, així com presència en una vintena de països.

L’empresa de tecnologies mèdiques suïssa Ypsomed, especialitzada en el desenvolupament i fabricació de sistemes d’injecció i infusió per a automedicació, obrirà a Barcelona un hub digital amb la previsió de crear-hi 40 llocs de treball en els propers dos anys. D’aquesta manera, Ypsomed centralitzarà a Catalunya, juntament amb la seu central de Suïssa, el desenvolupament de dispositius digitals i connectats per a la millora del tractament de malalties cròniques com la diabetis, entre d’altres.

Per establir-se a Catalunya l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Segons ACCIÓ, hi ha actualment més de 420 filials d’empreses suïsses establertes a Catalunya.

El nou centre de desenvolupament d’Ypsomed a Barcelona està operatiu des d’aquest setembre amb un equip format per enginyers; desenvolupadors de software, d’aplicacions i sistemes al núvol; o científics de dades, entre d’altres. El centre s’especialitzarà en el desenvolupament d’aplicacions mòbils i serveis digitals amb connexió al núvol i connectats amb tecnologia de la Internet de les Coses (IoT) amb l’objectiu de facilitar als usuaris la gestió de malalties cròniques.

D’acord amb el vicepresident d'Ypsomed, Benedikt Baumgartner, l’empresa es va decantar per Barcelona “perquè se situava per sobre de la mitjana en criteris importants per a l’empresa: amb múltiples universitats i un entorn econòmic ric, Barcelona ofereix un bon accés a professionals altament qualificats, especialment en l’àmbit de l’enginyeria i la tecnologia mèdica”, explica. A més, segons Baumgartner, “les condicions de treball, la cultura i la possibilitat de viatjar a Suïssa fàcilment són altres factors importants a l’hora de prendre la decisió”. “I, sense cap dubte, Barcelona és una de les ciutats més atractives per treballar i viure a Europa”, assegura.

Ypsomed treballa en dues línies de negoci principals: el desenvolupament de solucions d’infusió per a la gestió de la diabetis tipus 1 (principalment, bombes d’insulina), a més de proveir tecnologia per a la injecció de medicaments líquids a empreses farmacèutiques d’arreu del món. Amb més de 1.700 treballadors a escala global i una facturació anual de 400 milions de francs suïssos (uns 375 milions d’euros), l’empresa suïssa disposa d’altres instal·lacions a Alemanya i la República Txeca i presència en una vintena de països mitjançant filials.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

Segons dades d’ACCIÓ, a Catalunya, el sector de les ciències de la vida (que engloba àmbits com el farmacèutic, la biotecnologia, la medtech i la salut digital) agrupa actualment unes 1.060 empreses. De manera agregada, aquestes empreses facturen més de 17.800 milions d’euros i donen feina a en conjunt a 53.700 treballadors.