ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

L'automoció, un dels principals motors de Catalunya

Oportunitats de negoci sobre automoció, moto i mobilitat lleugera

Turquia

Turquia

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Vehicles i peces de recanvi

Oportunitats per a les iniciatives innovadores que donin suport a l'ecosistema de mobilitat digital i autònom, els vehicles híbrids i les peces de recanvi que utilitza aquest ecosistema.

Desplegar més opcions de Vehicles i peces de recanvi

Turquia va importar 15.000 milions de dòlars EUA en vehicles i recanvis del món el 2020 i Espanya va tenir una quota del 9,3% (1.400 milions de dòlars) en el mateix període. La quota d’Espanya ha augmentat un 2% en valor i ha passat del 4t al 2n lloc de la llista d’exportadors. Això representa una oportunitat de negoci per a les empreses catalanes que poden oferir solucions de mobilitat innovadores i disruptives, com ara vehicles autònoms i híbrids per als seus sistemes tant mecànics com digitals.

Amagar més opcions de Vehicles i peces de recanvi
Hongria

Hongria

Automoció, moto i mobilitat lleugera


La indústria de l'automoció a Hongria

Hongria s'ha convertit, durant els últims anys, en l'objectiu primordial d'inversions a Europa, amb inversions d'Opel, Suzuki, Audi i Mercedes, i és actualment el principal impulsor de la producció industrial al país.

Desplegar més opcions de La indústria de l'automoció a Hongria

La indústria de l'automòbil a Hongria dona feina a 175.000 treballadors en més de 900 empreses i suposa ja el 20% de les exportacions del país. Això brinda interessants oportunitats per a pimes i proveïdors del sector d'automoció, equipament, serveis connexos, així com en l'àmbit de la innovació en noves tècniques i processos de fabricació, materials, ús eficient de l'energia, etc.

Amagar més opcions de La indústria de l'automoció a Hongria
Corea del Sud

Corea del Sud

Automoció, moto i mobilitat lleugera


MaaS, serveis de mobilitat compartida (cotxe, bicicleta, motos elèctriques)

Les plataformes de mobilitat evolucionen cap a la mobilitat com a servei (MaaS) per connectar tots els vehicles més enllà de compartir cotxe.

Desplegar més opcions de MaaS, serveis de mobilitat compartida (cotxe, bicicleta, motos elèctriques)

Es busquen solucions a la integració de la planificació de rutes amb plataformes de pagament i reserves de diferents mitjans de transport.
És busca la integració d'aquests futurs sistemes amb la xarxa de transport convencional i altres serveis de micromobilitat urbana al sector privat.
El govern donarà suport al desenvolupament de la nova indústria millorant les regulacions i proporcionant infraestructura, deixant el desenvolupament i la comercialització de tecnologia al sector privat.
Corea vol comercialitzar solucions de mobilitat aèria urbana el 2025.

Amagar més opcions de MaaS, serveis de mobilitat compartida (cotxe, bicicleta, motos elèctriques)
Japó

Japó

Automoció, moto i mobilitat lleugera


El Japó, potència en automoció cap al vehicle del futur

El Japó és el tercer productor mundial de vehicles, amb una producció de 8,07 milions l'any 2020. Tota la producció del Japó és per a marques japoneses. També hi ha marques de motos reconegudes mundialment.

Desplegar més opcions de El Japó, potència en automoció cap al vehicle del futur

Els OEM de vehicles i motos japonesos se senten molt alerta de la necessitat d'adaptar-se al canvi a CASE i de cotxes del futur. Així, hi ha espai per a les empreses innovadores del sector que ofereixen solucions, components o tecnologies relacionades amb el control automàtic, el vehicle connectat, els vehicles de piles combustibles i els vehicles elèctrics.

Amagar més opcions de El Japó, potència en automoció cap al vehicle del futur

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Automoció, moto i mobilitat lleugera: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial