L'automoció, un dels principals motors de Catalunya

A Catalunya es fabriquen un de cada quatre vehicles de l'Estat espanyol i s'hi concentren els centres de desenvolupament més avançats. El sector es mou amb pas ferm cap al vehicle connectat.

Activitats i missions de l'àmbit de l'automoció i la moto

Dijous, 12 abril 2018
Dimarts, 17 abril 2018

Consulta la informació d'activitats anteriors

Oportunitats de negoci sobre automoció i moto

Índia

Índia

Automoció i moto


Gran mercat de fabricació mundial de vehicles de 4 i 2 rodes

La indústria automobilística índia és una de les més grans del món, representa el 7,1% del PIB del país i ofereix un mercat potencial enorme per a les empreses catalanes a l'Índia.
El segment de motos compta amb un 81% de quota de mercat i és el líder del mercat d'automòbils de l'Índia gràcies a una classe mitjana creixent i una població jove. El Govern de l'Índia fomenta i facilita la inversió estrangera en el sector de l'automòbil.
Xina

Xina

Automoció i moto


Els vehicles de nova energia experimenten un boom històric

L'objectiu pel 2020 és arribar a una producció de 2 milions de vehicles de nova energia que correspon al 20 % de la quota de mercat.
El 2016, la producció i la venda van arribar a 517.000 i 507.000 unitats, respectivament, amb un creixement interanual del 51,7 % i 53 %. Dels vehicles produïts, més del 80 % corresponen a cotxes elèctrics (410.000 unitats) i la resta són HEV (99.000 unitats). Gràcies a això, gairebé tots els OEM nacionals (en total 38 fabricants) han fet grans inversions i estan buscant socis tecnològics a l'àmbit mundial.
França

França

Automoció i moto


Components per a l'automoció

El 2016, per primera vegada des del 2011, el mercat automòbil francès ha sobrepassat el llindar dels 2 milions de nous turismes venuts amb un creixement del 5,1% interanual.
La tendència a l'alça es manté el 2017. Els constructors continuen accelerant el llançament de nous models per estimular la demanda i guanyar quotes de mercat. Aquests bons resultats reforcen les necessitats dels subcontractistes francesos de TIER 1 i TIER 2.
Japó

Japó

Automoció i moto

Mobilitat sostenible


Automoció i vehicles futuristes

Japó és el tercer productor mundial de vehicles. L’any 2016 hi va haver una producció de 9,2 milions de vehicles nous al Japó.
Les exportacions catalanes han anat augmentant i es preveuen oportunitats per a les empreses catalanes del sector. També, hi haurà possibilitats als subsectors futuristes, com la tecnologia de control automàtic, el vehicle connectat, els vehicles de piles combustibles i vehicles elèctrics.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Automoció i moto: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial

Serveis per fer negoci en l'àmbit de l'automoció i la moto