El pol químic més gran del sud d'Europa

La química concentra la major part de la innovació i l'R+D industrial de Catalunya. El país ocupa el tercer lloc en el rànquing d'inversió estrangera en projectes químics de l'Europa occidental.

Activitats i missions de l'àmbit de la química i els plàstics

Consulta la informació d'activitats anteriors

Dimecres, 28 novembre 2018

Oportunitats de negoci vinculades a la química i els plàstics

França

França

Química i plàstics


Química verda: Bioplàstics i "biobased products"

El sector de la química verda a França és transversal i està implantat en molts sectors industrials: agroindústria, automòbil, detergents i cosmètica. Representa una oportunitat de mercat, més especialment en el subsector dels Bioplàstics.

Els intermediaris químics i productors de biopolímers liderarán el mercat dels bioplàstics. Es preveu que la facturació mundial del mercat dels bioplàstics arribi als 4.300 milions d'euros el 2018. A França, la Unió de les indústries químiques franceses es va comprometre a fabricar un 20% de productes químics amb productes biobased d'aquí al 2020, la qual cosa podria generar 13.000 nous llocs de treball directes i 32.000 llocs de treball indirectes. Es preveu que l'activitat del sector de la química verda a França creixerà un 6 % anual durant el període 2017-2020.

Azerbaidjan

Azerbaidjan

Química i plàstics


Desenvolupament del sector químic azerí

Azerbaidjan té recursos de petroli i gas natural enormes, cosa que el fa atractiu per a empreses de diversos sectors i així el país guanya importància en el mercat petroquímic mundial.

El 2018, diverses fàbriques obriran al nou Sumgait Chemical Industrial Park, i generaran unes inversions per valor de prop de 2.000 milions de dòlars. Azerbaidjan, i Sumgait en particular, ofereixen una sèrie d'avantatges per a les empreses químiques gràcies a la seva ubicació favorable, la proximitat a matèries primeres, connexions de transport directes (autopistes, ferrocarril i un port marítim proper), disponibilitat de recursos energètics a baix cost i connexió a les modernes xarxes d'electricitat i de gas, així com a xarxes d'aigua i aigües residuals. A més, l'estabilitat política i econòmica d'Azerbaidjan i una força de treball altament qualificada afavoreixen les inversions al sector.

Estats Units

Estats Units

Química i plàstics


Productes químics, plàstics i béns d'equip

Estats Units representa el 19% de la producció química mundial. El sector químic ocupa uns 800.000 llocs de treball als Estats Units i representa el 12% de les exportacions americanes.
Els subsectors mes significatius del sector químic als Estats Units d'Amèrica inclouen: pigments, resines, adhesius, agrícoles, farmacèutic i consum. Nomès la indústria del plàstic genera una xifra de vendes de 418 mil milions d'USD.
França

França

Química i plàstics


Indústria química

El sector va experimentar un 2017 excel·lent, amb un creixement de prop del 5%. El percentatge d'utilització de la capacitat de producció va ser del 82% el 2017 i fins i tot ha arribar al 84% a principis de 2018, un rècord en els últims deu anys.

El 2017, la indústria química francesa va augmentar els seus volums de producció un 4,6%. L'any va ser particularment dinàmic per a la química orgànica (+ 7,5%) i per als sabons, perfums i productes de neteja (+ 8,2%). Cal destacar que l'augment de la producció francesa va ser més fort que a Alemanya (+ 2,6% el 2017). El president de la Unió d'Indústries Químiques preveu un creixement de la producció del 3% el 2018.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Química i plàstics: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial

L’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge mutu entre set regions químiques punteres a Europa, amb la participació activa de representats públics i privats del sector optimitzarà la implementació de la RIS3CAT en aquest àmbit estratègic, gràcies al projecte europeu S3CHEM, cofinançat pel programa INTERREG EUROPE.

S3CHEM