ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

El pol químic més gran del sud d'Europa

La química concentra la major part de la innovació i l'R+D industrial de Catalunya. El país ocupa el tercer lloc en el rànquing d'inversió estrangera en projectes químics de l'Europa occidental.

Oportunitats de negoci vinculades a la química i els plàstics

Singapur

Singapur

Química i plàstics


Integració vertical del sector químic a l'illa de Jurong

La barreja present a Singapur de refineria, producció d'oleofins i de productes químics, capacitats d'innovació i de negoci fan de Singapur un hub líder del sector químic-energètic. Més de 100 empreses globals del sector hi tenen operacions.

Desplegar més opcions de Integració vertical del sector químic a l'illa de Jurong

La petita illa de Jurong, part de Singapur, concentra les activitats del sector, des de refineria i petroquímica a química fina. Aquesta forta integració crea sinergies de producció que permeten a les empreses reduir costos. Jurong ha atret inversions per sobre dels 50.000 milions de SGD. A mesura que la indústria es reorienta cap a les barreges personalitzades i formulacions més eco-friendly,hub Singapur està ben posicionat com a hub altament productiu per a la producció de químics, amb regulacions de propietat intel·lectual igualment fortes i una extensa infraestructura de recerca pública i privada.

Amagar més opcions de Integració vertical del sector químic a l'illa de Jurong
Xina

Xina

Química i plàstics


Xina és un país deficitari en productes químics

La indústria química xinesa està experimentant grans canvis des de la cerca del volum produït fins a productes més especialitzats per satisfer noves demandes.

Desplegar més opcions de Xina és un país deficitari en productes químics

Xina necessita elevar la taxa de química fina en la producció nacional total (50 % el 2018). A més, el major repte de la indústria química de la Xina és el desenvolupament de nous materials químics (només ocupa el 15 % del total mundial). Per a això, el Ministeri d'Indústria i Tecnologies informàtiques de la Xina ha elaborat una llista de 130 nous materials químics que la Xina no és capaç de fabricar o té una taxa d'autosuficiència molt baixa.

Amagar més opcions de Xina és un país deficitari en productes químics
Mèxic

Mèxic

Química i plàstics


Necessitat d’especialitats químiques provinents d’altres països

La indústria química mexicana és una activitat productiva molt rellevant al país malgrat que, amb el pas del temps, ha perdut importància en l'economia nacional.

Desplegar més opcions de Necessitat d’especialitats químiques provinents d’altres països

A Mèxic existeix una gran demanda d'especialitats químiques que actualment implica un gran volum d’importacions, fet que genera una balança comercial negativa del sector. Mèxic és el cinquè país en volum d’importacions, fet que indica la necessitat de proveir-se de productes químics provinents d’altres països. Es preveu que el 2020 serà un any de grans reptes per a les empreses químiques mexicanes, motiu pel qual cal fer una gran revisió per trobar accions que permetin augmentar els beneficis i la participació del mercat o participar en nous mercats.

Amagar més opcions de Necessitat d’especialitats químiques provinents d’altres països
Estats Units

Estats Units

Química i plàstics


Houston, «camp base» internacional per a empreses del sector químic

Houston és el centre nacional i internacional líder en pràcticament tots els segments de la indústria energètica: exploració i producció, transmissió, comercialització, serveis, comerç, subministrament, perforació marina i tecnologia.

Desplegar més opcions de Houston, «camp base» internacional per a empreses del sector químic

Més de la meitat de les empreses internacionals de serveis per a explotacions petrolíferes (Weatherford, ENI o TechnipFMC, entre d'altres) tenen oficines a Houston, per donar resposta i servei a les necessitats de les companyies petroleres (nacionals i internacionals) que són presents a la zona. Companyies petroleres nacionals integrades com ExxonMobil, Shell o Chevron, o internacionals com Saudi Aramco, PetroChina o Gazprom hi són presents o amb operacions molt rellevants.
Les deu refineries de la regió processen prop de 2,6 milions de barrils de cru per dia natural, aproximadament el 45,1% de la producció total de l’estat i el 13,8% de la capacitat total dels Estats Units. 

Amagar més opcions de Houston, «camp base» internacional per a empreses del sector químic

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

L’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge mutu entre set regions químiques punteres a Europa, amb la participació activa de representats públics i privats del sector optimitzarà la implementació de la RIS3CAT en aquest àmbit estratègic, gràcies al projecte europeu S3CHEM, cofinançat pel programa INTERREG EUROPE.

S3CHEM