• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Bolívia

Bolívia aposta per diversificar l'economia

Bolívia ha viscut els últims anys una etapa d'estabilitat macroeconòmica que ha generat recursos importants per a l'Estat. Això s'ha traduït en projectes de gran escala en sectors com l'energia i els hidrocarburs, les infraestructures i les telecomunicacions, que suposen oportunitats de negoci. El PIB del país ha crescut un 5,5 % de mitjana els darrers anys i la inflació s'ha situat entre les més baixes de la regió.

Oportunitats de negoci a Bolívia i a l'Amèrica del Sud

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

Brasil

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

TIC i transformació digital


Big data, màrqueting empresarial i gestió pública

Amb 102 milions d'internautes l'any 2015 (el 58 % de la població), Brasil és un dels principals mercats per al comerç electrònic.
El panorama recessiu de l'economia dels últims anys pràcticament no ha afectat el segment de Big Data, que creix a un índex superior al 5 % anual, seguint el ritme d'incorporació de persones al món digital. La necessitat de captar nous consumidors per no perdre facturació ha motivat que moltes empreses inverteixin en solucions de Big Data per optimitzar la seva cartera de clients. També des del sector públic s'han posat en marxa iniciatives per una gestió més eficient de les dades (tributàries, desplaçaments, informació sanitària, documents d'identificació, sistemes de seguretat, etc.).
Energia i recursos

Xile

Energia i recursos


Necessitat de millorar la gestió dels residus i el tractament de l'aigua

Xile necessita gestionar amb eficiència els residus, millorar els tractaments d'aigua i de l'energia, etc., ja que encara hi ha una mancança en aquest tipus de tecnologies.
Hi ha una gran necessitat de millorar la gestió dels residus i el tractament de l'aigua i les empreses catalanes d'aquest sector tenen una bona oportunitat per entrar en aquest país. Poden entrar a Xile de la mà d'un soci local o bé de la mà d'una gran empresa que hagi guanyat algun concurs públic.
Infraestructures i construcció

Argentina

Infraestructures i construcció


Pla 2016-2019: impuls per millorar les infraestructures

A través del Pla 2016-2019, l'Argentina pretén modernitzar i ampliar totes les seves infraestructures de transport i comunicacions.
Es preveu construir 2.800 quilòmetres de noves autopistes i altres obres de xarxa viària amb una inversió de 12.500 milions de dòlars. També es preveu la construcció o rehabilitació de 3.000 quilòmetres de vies ferroviàries per valor de 4.400 milions. Es destinaran, a més, 900 milions per a la modernització dels aeroports, 1.075 milions per a la millora de ports i fins a 4.400 milions d'inversions per millorar la mobilitat urbana i connexió de la ciutat de Buenos Aires amb la província.
Energia i recursos

Brasil

Energia i recursos


Energies renovables (eòlica, solar i biomassa)

A principis del segle XXI, dos terços de l'energia elèctrica brasilera encara eren d'origen hidràulic i un terç tèrmica.
Aquesta última dècada, la necessitat de mantenir un creixement econòmic sostingut i sostenible, juntament amb els cicles inestables de pluges, han motivat una diversificació de les fonts d'energies renovables. El 2016 l'energia eòlica va experimentar un creixement del 50 %, arribant als 10.740 MW de capacitat instal·lada (el 6 % del total del sistema elèctric). Per la seva part, la biomassa va assolir els 54 TW, la qual cosa fa d'ella la segona font en importància de la matriu energètica brasilera. Quant a l'energia solar, encara està en una situació més embrionària, però amb perspectives de creixement exponencials els propers anys.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?