• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

França

El soci número 1 del negoci català

El país veí compta amb una economia altament diversificada i concentra el 16 % de les exportacions catalanes. És el país més visitat del món, amb 83 milions de turistes l'últim any. El PIB ha crescut un 1,1 % el 2016 i el Govern continua donant suport a mesures per augmentar la competitivitat de la indústria i reduir les xifres de l'atur.

Activitats i missions sobre França i l'Europa occidental

Consulta la informació d'activitats anteriors

Dimarts, 27 novembre 2018

Oportunitats de negoci a França i a l'Europa occidental

Continguts digitals i audiovisuals

França

Continguts digitals i audiovisuals

TIC i transformació digital


Realitat virtual i augmentada

El 2018, el mercat de la realitat augmentada i virtual ha fet un salt endavant. La taxa de creixement anual d'aquestes dues àrees podria arribar al 156,7 % fins al 2021.

El mercat francès preveu un augment del 95% en el sector de la realitat augmentada i virtual el 2018. En total, arribaria als 14.500 milions d'euros per a final d'any, en comparació amb 7.400 milions d'euros el 2017. Els experiments es multipliquen en molts sectors, inclosos l'aeronàutica, l'automoció, el nuclear, la logística, el comerç, la formació, l'educació i el sector immobiliari. Aquest entusiasme es justifica per les promeses fetes d'aquestes tecnologies en termes de guanys de productivitat, però també de suport de vendes. Més enllà dels grans grups com Immersion o EON Reality, nombroses startups aprofiten les oportunitats.

Infraestructures i construcció

França

Infraestructures i construcció


Materials de construcció innovadors

L'any 2017 ha marcat el retorn del creixement del sector de la construcció amb el llançament de nous programes de construcció d'habitatges.

Els constructors francesos busquen principalment materials de construcció innovadors per als seus projectes. Noves legislacions tèrmiques i mediambientals també generen oportunitats per a empreses amb solucions sostenibles per a la construcció, com ara la nova llei sobre la biodiversitat que ha entrat en vigor l'1 de març de 2017 que, entre altres mesures, imposa a les constructores de centres comercials l'obligació d'incloure sostres vegetalitzats o equipats de panells solars, sistemes d'infiltració de l'aigua de pluja als pàrquings, etc.

Química i plàstics

França

Química i plàstics


Indústria química

El sector va experimentar un 2017 excel·lent, amb un creixement de prop del 5%. El percentatge d'utilització de la capacitat de producció va ser del 82% el 2017 i fins i tot ha arribar al 84% a principis de 2018, un rècord en els últims deu anys.

El 2017, la indústria química francesa va augmentar els seus volums de producció un 4,6%. L'any va ser particularment dinàmic per a la química orgànica (+ 7,5%) i per als sabons, perfums i productes de neteja (+ 8,2%). Cal destacar que l'augment de la producció francesa va ser més fort que a Alemanya (+ 2,6% el 2017). El president de la Unió d'Indústries Químiques preveu un creixement de la producció del 3% el 2018.

Restauració, turisme, cultura i oci

França

Restauració, turisme, cultura i oci

Tèxtil i moda


Teixits tècnics i intel·ligents

El mercat de teixits tècnics a França representa un 17% de la totalitat de la indústria tèxtil i es preveu que aquesta xifra augmenti el 34% de cara al 2020.

L'ús i la producció de tèxtils intel·ligents i d'interfícies electròniques adaptables a la vestimenta és cada cop més important a França, i és el segon productor i consumidor europeu. 511 empreses produeixen aquest tipus de teixit a França i representen una facturació superior als 10 milions d'euros el 2016. Els teixits d'ús tècnic cobreixen actualment més de 12 sectors, entre ells: el sector esport, mèdic, la indústria i els transports. A més, França és reconeguda per ser el centre de diferents salons dedicats a aquests tipus de teixits com per exemple: l'Avantex Paris, Citext o Texworld Paris.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

França: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial