ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

El packaging es reinventa

Oportunitats de negoci vinculades al paper, al cartró i al packaging

Països Baixos

Països Baixos

Paper, cartró i packaging


Alternatives al plàstic dels envasos i embalatges

Als Països Baixos es fa un esforç significatiu per reduir l'ús de plàstics (a partir de l'1 de juliol de 2021 es va introduir un dipòsit a les ampolles de plàstic i les empreses hauran de reutilitzar i reciclar de cara al 2021).

Desplegar més opcions de Alternatives al plàstic dels envasos i embalatges

Tot i que els plàstics ofereixen una bona solució tècnica i quan es reciclen es poden utilitzar una vegada i una altra, la tendència comuna és reduir-ne l'ús. Per això, es busquen alternatives als plàstics que siguin sostenibles (biodegradables o fàcils de reciclar i maneres d'utilitzar menys envasos) però que tinguin les mateixes possibilitats tècniques.

Amagar més opcions de Alternatives al plàstic dels envasos i embalatges
Kènia

Kènia

Paper, cartró i packaging


Un sector que cal no perdre de vista

Amb el creixement econòmic a l'alça i l'augment del poder adquisitiu, el sector dels envasos continuarà creixent i oferirà oportunitats als proveïdors tecnològics per a explorar potencials nínxols de mercat per a subministrar tecnologia d'envasat.

Desplegar més opcions de Un sector que cal no perdre de vista

El creixement del sector dels envasos es veurà impulsat per la contínua urbanització, l'augment del poder adquisitiu i el canvi accelerat de l'estil de vida. Tot això conduirà a un major consum de productes alimentaris i no alimentaris envasats. L'augment del nombre de consumidors que compren per Internet també contribuirà a l'increment de l'ús d'envasos i productes envasats. Els creixents sectors dels béns de consum d’alta rotació amb un major enfocament en la marca i les regulacions més estrictes relatives a la producció oferiran més oportunitats per a l'envasament creatiu, amb la qual cosa els propietaris de marques se centraran més en la traçabilitat i la lluita contra la falsificació.

Amagar més opcions de Un sector que cal no perdre de vista
Itàlia

Itàlia

Paper, cartró i packaging


Embalatges farmacèutics i cosmètics

Itàlia es un referent del sector, especialment a la regió industrial de l'Emília-Romanya, seu de diverses multinacionals del sector de l'embalatge.

Desplegar més opcions de Embalatges farmacèutics i cosmètics

Després d'un 2020 aturat per la pandèmia, durant el 2021 la indústria italiana de l'embalatge va tornar a créixer. Per als fabricants italians d'envasadores automàtiques, el 2021 va finalitzar amb una facturació rècord de 8.200 milions i un augment del 5 % en comparació amb el 2020. El repte continua sent proporcionar envasos cada vegada més sostenibles i fàcilment reciclables, fabricats amb nous materials i tecnologies. Hi ha una sensibilitat més gran del públic, que empeny les empreses italianes més rellevants cap a un mercat sempre més sostenible.

Amagar més opcions de Embalatges farmacèutics i cosmètics
Ghana

Ghana

Paper, cartró i packaging


El sector dels envasos a Ghana

El creixement de la indústria, en particular agroalimentària, estimula la demanda de solucions i tecnologies d'envasat. Hi ha també més preocupació per solucions de traçabilitat per a poder exportar productes produïts localment.

Desplegar més opcions de El sector dels envasos a Ghana

Les empreses cerquen solucions per a millorar l'accés al mercat intern i per a exportar la seva producció de productes alimentaris transformats, cosmètics, i d'altres productes industrials. Els envasos estan en el punt de mira de les indústries ghaneses, atès que volen oferir productes més atractius, més sostenibles i adaptats a les normatives dels països europeus per poder exportar. Cerquen solucions d'envasos acabats i de tecnologies d'envasat. El Govern de Ghana, a través dels programes One District One Factory i del programa de revitalització postcovid Ghana Cares, prioritza el creixement industrial, en particular de la indústria agroalimentària.

Amagar més opcions de El sector dels envasos a Ghana

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Paper, cartró i packaging: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial