• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Itàlia

Un país de pimes que aposta fort per les smart cities

Itàlia és un país amb una gran quantitat d’empreses petites i mitjanes, generalment familiars, internacionalitzades i amb un alt nivell d’infraestructures i tecnologies. El  nord del país està, en general, més desenvolupat que el sud, amb una important presència de smart cities (com Milà i Torí), una gran concentració de maquinària i també d'empreses del sector farmacèutic i biotech.

Oportunitats de negoci a Itàlia i a l'Europa occidental

Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip

Itàlia

Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip


Màquines eina i maquinària

Itàlia és el 4t productor, el 6è consumidor i el 12è importador mundial de màquines eina, sector que es concentra a les regions del nord d'Itàlia.
En els últims anys hi ha hagut un envelliment important de les màquines eina i maquinària productiva al país (sobretot, les màquines d'extracció i deformació, maquinària robotitzada i material i màquines mecàniques) a causa de la crisi i del descens de la demanda interna. Aquest fet implica la necessitat de substitució de maquinària a mitjà termini, obrint el mercat a possibles nous proveïdors.
Indústria 4.0

Itàlia

Indústria 4.0

Indústria farmacèutica


El canal farmàcia a Itàlia

El canal farmàcia ofereix moltes oportunitats a Itàlia, per als medicaments ètics, productes OTC, dispositius mèdics, productes cosmètics i complements alimentaris (dels quals Itàlia n'és el mercat líder europeu).
La distribució en el canal farmàcia a Itàlia reflecteix en gran part l'estructura de la distribució espanyola. El mercat compta amb la presència d'unes 25.000 farmàcies i parafarmàcies. Això no obstant, aquest està evolucionant cap a una pròxima liberalització, de la qual ja s'observen les primeres creacions de cadenes farmacèutiques. El mercat és receptiu per a noves empreses que ofereixen productes diferenciats (que tenen un valor afegit) respecte a l'oferta corrent o bé per a aquelles que proposin serveis de contract manufacturing o enfocats a la marca blanca.
Alimentació

Alemanya

Alimentació


Carn de porc no processada

Tot i que Alemanya és el primer productor de carn porcina de la UE, la demanda interna i l'externa fan que el país compri producte fresc especejat a l'exterior.
El canal de venda tant podria ser un subministrament estable com operacions singulars via 'trader'. Aquesta oportunitat està adreçada a les empreses amb certificacions higièniques i de qualitat necessàries i amb capacitat per realitzar operacions fora dels mercats català i espanyol.
Alimentació especialitzada i gurmet

Regne Unit

Alimentació especialitzada i gurmet


Producte gurmet al Regne Unit

El mercat de queviures al Regne Unit és un dels més desenvolupats, avançats i competitius del país. Es calcula que el valor del mercat de queviures al Regne Unit arribi als 200.000 milions de £ el 2020, suposant un creixement del 13,0% des del 2015.
La majoria de les vendes passen pel sector de supermercats establerts al Regne Unit i, molt minoritàriament, a través de botigues independents i especialitzades. Els aliments preparats són un sector en creixement (+ 28,4 % en els últims cinc anys), d'altres especialitats com el formatge segueixen augmentant, juntament amb la xarcuteria i els productes de confiteria (un 87 % dels britànics mengen llaminadures de forma força regular).

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Itàlia: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial