ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
Troba el teu clúster

L’espai on reforçar la teva estratègia

Imagina un espai on trobar les eines i instruments clau per definir l’estratègia que et faci més competitiu. Un lloc on puguis conèixer les estratègies guanyadores del teu negoci, on aprendre d’altres experiències i on poder accedir a tot el coneixement del teu ecosistema empresarial. De fet, no cal que imaginis res. Aquest espai el trobaràs com a membre d’un clúster, una concentració d'empreses, institucions i agents relacionats en un entorn proper que competeixen i alhora cooperen.

ACCIÓ ha acreditat 24 clústers que ja agrupen més de 2.300 empreses i agents associats, amb una facturació de més de 69.000 milions d’euros.

No esperis més i troba el teu clúster!

Què ofereix?

Ser membre d’un clúster et permetrà reforçar la competitivitat de l’empresa amb el desenvolupament d’habilitats clau, de tecnologies i de relacions en xarxa entre fabricants, clients i proveïdors. Amb tot plegat obtindràs:

  • Una millor estratègia per a la teva empresa
  • Una relació directa amb totes les parts a l’entorn d’una mateixa cadena de valor
  • Crear valor compartit
  • Trobar companys de viatge per resoldre reptes comuns
  • Formar part d’una organització dinàmica
  • Tenir l'acompanyament d'un Cluster Manager
  • Accés a un ecosistema de 24 clústers

 

No saps quin és el millor clúster per a la teva empresa? Dubtes entre alguns d’ells? Emplena el formulari i ens posarem en contacte amb tu per ajudar-te a trobar el clúster que més s’adapta a la situació de la teva empresa.

A qui va dirigit?

Un clúster és una entitat enfocada a la competitivitat de les empreses, majoritàriament pimes, però també a les startups, a les multinacionals, als centres tecnològics i a les universitats.

Els avantatges

Els membres del clúster convergeixen per incrementar la seva competitivitat individual i, alhora, millorar la qualitat del seu entorn. Comparteixen un espai on cadascú disposa de totes les eines per millorar la seva estratègia competitiva; un repte que sovint s’alimenta de la cooperació amb els altres membres atès que tots plegats representen una mateixa cadena de valor.

Són organitzacions basades en relacions de confiança. Els clústers no estan controlats per les empreses més grans, sinó que estan liderats per les empreses més actives, independentment de la seva dimensió. I ho fan amb una organització dinàmica, on el focus es posa en la competitivitat. La filosofia de treball, el posicionament i l’activitat d’un clúster són específiques i diferencials.

A més, els clústers compten amb un equip liderat pel Cluster Manager, un executiu dedicat en exclusiva a generar confiança, a treballar en xarxa, a assessorar les empreses i a construir activitats i projectes per fer-les més competitives.

ACCIÓ ha acreditat un ecosistema de 24 clústers mitjançant el Programa Catalonia Clusters. Una xarxa interconnectada que permet que qualsevol empresa que participi en un clúster també tingui accés a treballar amb els altres. Això és possible gràcies al treball en xarxa de les dinàmiques interclúster.

 

Per aprofitar tots els avantatges, troba el teu clúster!

Com treballa

El treball en clúster impulsa actuacions alineades amb els reptes estratègics del mateix clúster definits per les empreses que en formen part, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses. Ho fa mitjançant accions d'innovació en els seus models de negoci, internacionalització de mercats, formació directiva o dinàmiques interclúster.

 

Plataforma de projectes

  • El clúster permet impulsar projectes transformadors, alineats amb les estratègies de futur i difícils d’impulsar per una única empresa.

 

Intel·ligència estratègica

  • El clúster aglutina coneixement sobre les estratègies guanyadores. L’intercanvi de coneixement i d'experiències aporta informació sobre el mercat, reptes de negoci, tendències i tecnologies clau. Casos d’èxit i fracassos dels quals aprendre.

 

Networking

  • Els clústers es basen en relacions de confiança generades per la interacció entre empreses. Les trobades formals i informals permeten compartir oportunitats i generar negoci.

 

Si encara no ho has fet, troba el teu clúster!

Troba el teu clúster

Catalunya és pionera en el treball de clústers i disposa d'un ecosistema reconegut internacionalment. Actualment, el Programa Catalonia Clusters compta amb 24 clústers amb més de 2.300 empreses que generen una facturació agregada de més de 69.000 milions d’euros.

 

A ACCIÓ t’ajudem a trobar el teu clúster.

Relació de Clústers de Catalunya

Clúster bioenergia - Clúster Bioenergia de Catalunya

Clúster de l'aigua - CWP - Catalan Water Partnership

Clúster d'energia eficient - CEEC - Clúster d’energia eficient

Clúster de packaging - PACKAGING Cluster

Clúster de vins i caves - INNOVI - Clúster Vitivinícola Català

Clúster del sector carni porcí - INNOVACC - Associació catalana d’innovació del sector carni porcí

Clúster foodservice - Foodservice clúster

Clúster de productes gurmet - Catalonia Gourmet

 

Clúster audiovisual - Clúster Audiovisual de Catalunya

Clúster digital - Associació Clúster Digital de Catalunya

Clúster d’il·luminació - CICAT - Clúster d'Il·luminació de Catalunya

Clúster de l'interiorisme en residencial i contract - HCB - Habitat Cluster Barcelona, i CENFIM - Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya

Clúster moda - MODACC - Clúster Català de Moda

Clúster de la pell - Leather Cluster Barcelona

Clúster de la bellesa - Beauty Cluster Barcelona

Clúster de la indústria de l'esport - INDESCAT - Catalan Sport Cluster

Clúster de productes infantils - KID’S Clúster

Clúster de la maquinària i els mitjans de producció agrícola - FEMAC - Associació de fabricants exportadors de maquinaria agrícola de Catalunya

Clúster de materials avançats - ClústerMAV - Clúster de Materials Avançats de Catalunya

Clúster òptica i fotònica - SECPhO - Light Technologies Cluster

Clúster de l'automoció - CIAC - Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya

Clúster de mobilitat logística i intermodal - In-Move

Clúster de biotecnologia i tecnologies de la salut - CataloniaBio & HealthTech

Clúster de salut mental - Clúster de Salut Mental de Catalunya

Experiències i publicacions sobre Clústers