ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Emilià Duch: De la 'mà invisible' als 'governs il·lustrats'.

Idees d'experts   Emilià Duch (Banc Mundial)

Emilià Duch, del Banc Mundial i un dels impulsors de la política de clústers a Catalunya, ha estat un dels ponents principals del Cluster Day 2022 per revisar aquestes tres dècades de clústers a casa nostra.

21/12/2022
Emilià Duch (Banc Mundial)

Emilià Duch (Banc Mundial)

Emilià Duch, considerat el pare intel·lectual de la posada en marxa del treball en clústers a casa nostra, també ha participat en el Cluster Day, on ha impartit la ponència “De la mà invisible als governs il·lustrats”. Duch treballa actualment per al Banc Mundial, com a Lead Private Sector Specialist de la Unitat de Mercats i Tecnologia Global. 

Ell mateix analitza els aprenentatges d'aquests 30 anys de clústers. "Aprendre dels altres siguin d'on siguin" o la "capacitat d'influir en les polítiques empresarials dels país", són algunes de les claus que ha mencionat en referència a la feina desenvolupada pels clústers catalans. Duch també fa referència a les arrels dels clústers al territori: "Els clústers a Catalunya són una combinació de territori i societat, de persones. Cal entendre qui hi ha al darrere", explica.

Juntament amb Christian Ketels, ha participat a la segona edició del Cluster Day, una jornada per celebrar i posar en valor les tres dècades de clústers a Catalunya. Recupera la seva ponència.

Serveis relacionats

Cluster Day 2022

30 anys de canvi estratègic

Troba el teu clúster

El clúster és l'espai on reforçar la competitivitat de l'empresa