Creativitat en constant evolució

El sector TIC mou a l'àmbit global prop de 2.800 bilions d'euros, liderat pels Estats Units, que s'emporta prop d'una tercera part del pastís. A Catalunya, el hub TIC és un dels més grans d'Europa.

Oportunitats de negoci vinculades a les TIC i la transformació digital

Estats Units

Estats Units

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

TIC i transformació digital


Big data, fintech, IoT

L’àmplia aplicació de les TIC en altres sectors representa una gran oportunitat per a les empreses catalanes als Estats Units.
Big data: unes 500 empreses purament big data operen a Massachusetts. En els darrers dos anys han aconseguit 2,4 bilions de dòlars en inversions i s’han creat 53 empreses noves. Fintech: amb la combinació de serveis financers globals, les start-ups de big data i el talent de les universitats, aquest sector es posiciona com un dels més importants pel que fa a potencial de creixement. Internet de les coses: Massachusetts és un dels estats americans amb més potencial en IoT, perquè que ja disposa de totes les peces clau per al desenvolupament d’aquest sector.
Xina

Xina

TIC i transformació digital


Les noves oportunitats de la indústria TIC a la Xina

A part d'aplicacions, equips i instal·lacions relacionats amb la tecnologia 5G, la Xina està desenvolupant tecnologies que permeten cobrir de forma econòmica i ràpida l'àmplia zona rural.
A més, es busca també tecnologies, Internet de les coses, computació en el núvol, aplicacions big data, comerç electrònic i seguretat d'Internet i informàtica (la facturació de la qual ha experimentat un creixement mitjà del 40 % en els últims 3 anys), etc.
Marroc

Marroc

Smart Cities

TIC i transformació digital


Equipaments urbans, infraestructures urbanes i TIC

La població urbana al Marroc està en creixement continu i les principals ciutats del país han de fer esforços per adaptar i millorar els equipament urbans.
Les necessitats són grans en infraestructures (pàrquings, vies de circulació, línies de bus, tramvia, etc.), equipaments urbans (senyalització, mobiliari urbà, videovigilància, etc.) i tota la indústria de les TIC aplicades a la gestió intel·ligent de ciutats. A la metròpoli de Casablanca surten a concurs pròximament la línia 3 del tramvia, 3 noves línies de bus, la construcció de pàrquings, etc.
Kènia

Kènia

TIC i transformació digital


Kenya i les TIC: la Silicon Savannah

El sector TIC està exercint un paper cada vegada més important en les diferents àrees de l'economia kenyana. Factors com la instal·lació de la banda ampla i fibra òptica han millorat significativament la connectivitat de Kenya i les perspectives de creixement del sector.
Kenya és un 'hub regional' no només a l'àmbit econòmic, logístic o financer. També ha esdevingut un dels països més innovadors del continent africà. De fet, Nairobi és també coneguda com Silicon Savannah pels seus avenços en finances digitals, incubadores d'empreses i aplicacions. El mercat kenyà compta amb més de 300 espais d'innovació tecnològica i està en procés de desenvolupar el Konza Tech City. iHub s'ha convertit en un dels actors líders de la innovació tecnològica a Kenya.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

TIC i transformació digital: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial

Serveis per fer negoci en l'àmbit de les tic i la transformació digital