ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Creativitat en constant evolució

El sector TIC mou a nivell global prop de 3.000 bilions d'euros, capitanejat pels Estats Units, que s'emporta prop d'una tercera part del pastís. A Catalunya, el hub TIC és un dels més grans d'Europa.

Oportunitats de negoci vinculades a les TIC i la transformació digital

Singapur

Singapur

TIC i transformació digital


Fintech al Sud-est asiàtic

Segons la consultora Deloitte, el 2018, les inversions al sud-est asiàtic, al sector fintech, van experimentar un creixement del 30 % en relació amb l'any anterior, amb projeccions d'arribar als 72.000 milions de USD el 2022.

"Singapur, que històricament ha estat un centre financer de primer ordre mundial, està prenent tot tipus de mesures per integrar les noves tecnologies al seu sistema i, d'aquesta manera, evitar que el desplacin. Un bon exemple és la creació d’un regulatory sandbox l'any 2016 (Espanya l'aprovarà aquest any 2020). Es tracta d'un espai controlat per realitzar proves amb tecnologies fintech innovadores en espais als quals encara no hi ha un marc legal/regulador.
En breu també s'emetran 5 llicències de banca digital a entitats no bancàries, una mesura presa per facilitar l’entrada al sector bancari de les empreses tecnològiques. "

 

Estats Units

Estats Units

TIC i transformació digital


Transformació digital per a una nova economia

Els Estats Units lideren la transformació digital a nivell mundial, mitjançant la creació d'una nova economia basada en l'adopció de les noves tecnologies per dissenyar nous models de negoci.

Durant el 2018, a Silicon Valley es va generar gairebé el 13% de totes les patents registrades als EUA. Les inversions de capital de risc van arribar als 50.000 milions. Per aquest motiu, institucions públiques, privades i multinacionals tenen a Silicon Valley els seus centres d'innovació, on prenen decisions globals. Silicon Valley és un motor generador d'innovació disruptiva i d'inspiració per a totes aquelles empreses que vulguin captar les ultimes tendències en tecnologia i innovar.
Altres ubicacions com el sud de Florida i Nova York són hubs tecnològics destacats, on s’estan establint empreses europees que busquen un clima d'oportunitats en sectors emergents i promouen l’adopció de tecnologies disruptives en els sectors tradicionals.

Marroc

Marroc

TIC i transformació digital


La digitalització dels sectors públic i privat

La digitalització és un pas essencial per al Govern, ja que la major part de la documentació i els processos encara existeixen en format paper.

Les empreses que puguin intervenir amb suport informàtic faran augmentar l’eficiència, gràcies a que permeten una gestió totalment electrònica de dades o documents. Sectors objectiu: governança per a tràmits online, augmentar la productivitat i la competitivitat de les empreses, licitacions, serveis online per a la salut, offshoring i sector educatiu.

Argentina

Argentina

TIC i transformació digital


Oportunitats en software per a indústries extractives, educació i salut.

Les indústries extractives necessiten tecnologia puntera per millorar els seus processos productius i per garantir-ne la seguretat. La docència ha d'adequar el contingut a una proposta digital per arribar a una audiència global.

Tot i que moltes indústries extractives estan en mans de grans multinacionals, aquestes necessiten serveis que millorin la seguretat i la productivitat de les instal·lacions d'on extreuen els recursos. Pel que fa a l'educació, hi ha un gran interès en els estudis a distància, de manera que la docència ha d'adequar-se i adaptar-se a un entorn que ha passat a ser totalment digital. La salut també és un actor netament importador d'aquest tipus de tecnologies.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

TIC i transformació digital: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial