Un sector dinàmic i internacional
La posició geoestratègica de Catalunya al sud d'Europa fa que gaudeixi d'un sector logístic fort i competitiu, amb infraestructures de primer ordre com l'Aeroport del Prat o el Port de Barcelona, entre d'altres.
Utilitzem Cookies pròpies i de tercers per a personalitzar el contingut de la web, proporcionar anuncis més rellevants per a vostè i els seus interessos així com per a analitzar el nostre trànsit. També compartim informació sobre com vostè utilitza el nostre lloc web amb els nostres socis d'analítica. A continuació, pot acceptar totes les Cookies clicant el botó "Accepto" o configurar o rebutjar el seu ús clicant
AQUÍ.La posició geoestratègica de Catalunya al sud d'Europa fa que gaudeixi d'un sector logístic fort i competitiu, amb infraestructures de primer ordre com l'Aeroport del Prat o el Port de Barcelona, entre d'altres.
Contacta'ns
Per als productes digitals, hi hauria més possibilitats de provar comerç electrònic que productes consumidors ordinaris, com ara productes d'alimentació, moda, o begudes. Els sectors logístics i da distribució són sectors complicats amb barreres per a les empreses estrangeres al Japó. Per a aquests productes ordinaris, els canals de comerç electrònic competeixen amb els importadors clàssics i podrien causar problemes.
El sector retail està fortament lligat a l'e-commerce i el context actual posa de relleu la necessitat de digitalització del comerç tradicional. En el retail de major dimensió, les tendències giren entorn de la IA, el big data i la RV per a la hiperpersonalització de productes i la millora del procés de compra. També prenen importància nous conceptes com el pagament invisible/automatitzat (a través del mòbil o contactless), el comerç conversacional, l'entrega prèmium o ecològica de productes i la robotització dels magatzems.
Panamà sempre s’ha posicionat com un referent en els sectors de logística i comerç internacional, particularment a nivell regional, per la qual cosa el comerç electrònic es veu com un sector clau pel futur de l’economia de Panamà. Això representa oportunitats per a solucions de gestió de comerç electrònic a totes les fases de la cadena de subministrament i per als diferents sectors que hi participen (des de solucions de pagament i ciberseguretat fins a logística i control d’estocs i oportunitats en el sector públic quant a modernització de serveis oferts per duanes).
Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci
Vols saber més sobre oportunitats de negoci?
Les exportacions catalanes a Malàisia han augmentat un 118,9% el 2019 i es situen en els 203,5 milions d'euros, una xifra de rècord històric. Els productes més exportats són els combustibles (48,5%), els productes farmacèutics (6,8%) i els plàstics (6,5%).
Amb una facturació de més de 3.773 M€ i amb més de 18.300 treballadors, el comerç electrònic a Catalunya ja representa un 1,5% del PIB. En total, 827 empreses s’hi dediquen plenament, tal i com indica l’informe El comerç electrònic a Catalunya.
Les exportacions catalanes a Indonèsia assoleixen els 154,8 milions d’euros el 2019, un 13,3% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica. Catalunya hi exporta principalment pasta de fusta (13,6%), maquinària (12,3%) i peces de vestir (11,2%).
Eslovènia ofereix oportunitats interessants en àmbits com les infraestructures o els serveis logístics. Sectors que se sumen als vehicles i els aparells elèctrics, els protagonistes de les exportacions catalanes al país alpí.
La República d'Àustria és un estat de dimensions petites que limita amb vuit països. Un d'ells és Alemanya, el seu principal client i proveïdor. Els principals sectors per volum de negoci a Àustria són la logística, comerç electrònic i distribució, les matèries primeres i la química
La Xina mostra un creixement econòmic del 6,1% el 2019 i presenta oportunitats de negoci principalment en sectors com l'alimentació, la química, l'automoció, la salut, l'economia circular, la logística i distribució i la indústria 4.0, entre d'altres.
Singapur ofereix oportunitats de negoci en sectors com el químic, la indústria 4.0, la salut o les smart cities, entre d'altres.
Amb un creixement econòmic del 3% (2019) i convertit en un dels centres logístics mundials, Panamà ofereix oportunitats de negoci principalment en sectors com el transport, les infraestructures, els equipaments mèdics, entre d'altres.
L’economia de Hong Kong ofereix oportunitats de negoci per a les empreses catalanes especialment en els sectors de l'alimentació, la indústria 4.0 i les TIC, entre d’altres.
França ofereix oportunitats de negoci en sectors com el de l'alimentació, l'automoció o la química i els plàstics, entre d'altres.
Tenint en compte que la logística representa al voltant del 14 % del PIB de la Xina, les millores logístiques s'han convertit en una de les principals prioritats econòmiques. Una manera d’abordar el repte és la “logística intel·ligent”, com ara camions autònoms, la integració de formes de transport multimodals, la intel·ligència artificial, l’anàlisi predictiva i l’automatització. Les empreses logístiques prioritzen els seus serveis per al comerç electrònic. Els suports d’IA juguen un paper important, l’aplicació d'IoT assegurarà que tots els paquets es puguin executar sense impediments. Els proveïdors de solucions de serveis tindran més possibilitats d’explorar aquest mercat a la Xina.