• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Brasil

La vuitena economia del món

Brasil és una de les principals economies del món i el motor econòmic de l'Amèrica del Sud. Actualment es recupera lentament d'un període de recessió i l'Aministració està afavorint la inversió estrangera en sectors com les infraestructures o el medi ambient.

Oportunitats de negoci al Brasil i a l'Amèrica del Sud

Smart Cities

Brasil

Smart Cities


Ciutats intel·ligents

Les eleccions municipals d'octubre de 2016 han renovat les alcaldies de les grans ciutats brasileres i han obert la possibilitat de nous projectes centrats a millorar la gestió i l'experiència d'ús de les ciutats.
Els nous equips de Govern tenen com a prioritat la millora dels serveis al ciutadà, optimitzant uns recursos minvats per culpa de la recessió econòmica. Per tant, en aquest moment hi ha una gran sensibilitat envers les solucions smart, que permetin una utilització més eficient de la infraestructura urbana. En concret, hem detectat oportunitats a les àrees d'enllumenat públic, sanejament bàsic, tractament de residus, mobilitat urbana i TIC orientades a l'administració electrònica.
Energia i recursos

Brasil

Energia i recursos


Energies renovables (eòlica, solar i biomassa)

A principis del segle XXI, dos terços de l'energia elèctrica brasilera encara eren d'origen hidràulic i un terç tèrmica.
Aquesta última dècada, la necessitat de mantenir un creixement econòmic sostingut i sostenible, juntament amb els cicles inestables de pluges, han motivat una diversificació de les fonts d'energies renovables. El 2016 l'energia eòlica va experimentar un creixement del 50 %, arribant als 10.740 MW de capacitat instal·lada (el 6 % del total del sistema elèctric). Per la seva part, la biomassa va assolir els 54 TW, la qual cosa fa d'ella la segona font en importància de la matriu energètica brasilera. Quant a l'energia solar, encara està en una situació més embrionària, però amb perspectives de creixement exponencials els propers anys.
Continguts digitals i audiovisuals

Brasil

Continguts digitals i audiovisuals


Col·laboració amb la indústria audiovisual brasilera

Brasil presenta un marc legal molt propici per al desenvolupament de continguts audiovisuals i digitals localment.
Diverses lleis d'incentius culturals (la més coneguda és la Llei Rounet) i de foment del sector audiovisual (la de l'Estat de São Paulo ha servit de model) permeten que les empreses obtinguin beneficis fiscals per les donacions efectuades a aquest sector. A més, la normativa exigeix que els canals de televisió exhibeixin un percentatge elevat de produccions locals. En aquest sentit, els últims anys ha crescut l'interès per les coproduccions amb empreses estrangeres que puguin aportar capital, coneixement i innovació.
Big data, intel·ligència artificial i internet of things

Brasil

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

TIC i transformació digital


Big data, màrqueting empresarial i gestió pública

Amb 102 milions d'internautes l'any 2015 (el 58 % de la població), Brasil és un dels principals mercats per al comerç electrònic.
El panorama recessiu de l'economia dels últims anys pràcticament no ha afectat el segment de Big Data, que creix a un índex superior al 5 % anual, seguint el ritme d'incorporació de persones al món digital. La necessitat de captar nous consumidors per no perdre facturació ha motivat que moltes empreses inverteixin en solucions de Big Data per optimitzar la seva cartera de clients. També des del sector públic s'han posat en marxa iniciatives per una gestió més eficient de les dades (tributàries, desplaçaments, informació sanitària, documents d'identificació, sistemes de seguretat, etc.).

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Notícies sobre el Brasil i l'Amèrica del Sud

No s'ha trobat cap noticia relacionada amb aquesta pàgina

Brasil: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial