• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Luxemburg

La força financera del petit Gran Ducat

El Gran Ducat de Luxemburg pot presumir de tenir el PIB per càpita més gran del món i una economia altament desenvolupada. Les comunicacions, la producció audiovisual, la investigació i el desenvolupament i tot allò relacionat amb els serveis i productes financers són sectors amb gran potencial de negoci.

Oportunitats de negoci a Luxemburg i a l'Europa occidental

TIC i transformació digital

Luxemburg

TIC i transformació digital


Silver Economy: atenció a la gent gran

El Govern de Luxemburg està executant els darrers anys una agenda digital força ambiciosa. Té una sensibilitat especial per l'enfocament cap a l'atenció a la gent gran, l'anomenada 'Silver Economy'.
Amb una població de prop de 600.000 habitants, Luxemburg té el PIB per càpita més elevat del món. Els serveis avançats adreçats a la gent gran amb un fort component tecnològic (biotecnologia, edificis intel·ligents, cosmètica, alimentació, mobilitat...), amb un sistema de salut entre els millors del món, l'empresa catalana del sector TIC trobarà en aquest país un gran ventall d'oportunitats de negoci.
Infraestructures i construcció

Irlanda

Infraestructures i construcció


Inversions en construcció i obra pública

Irlanda s'ha refet amb força de la crisi econòmica que va significar el rescat europeu. Els propers anys s'esperen xifres de creixement del PIB superiors al 3 %. Irlanda es consolida com un pol d'atracció per a la indústria farmacèutica i tecnològica.
Tot això provoca una tendència a recuperar el temps perdut en el sector de la construcció i, en particular, a la capital Dublín. El 2016, els projectes de construcció i infraestructures en curs i aprovats han representat 16.000 milions d'euros (per sobre dels 11.000 del 2015), amb espais comercials i hoteleria al capdavant d'aquestes inversions, si bé també amb pes del segment residencial en el cas de Dublín.
Alimentació especialitzada i gurmet

Regne Unit

Alimentació especialitzada i gurmet


Producte gurmet al Regne Unit

El mercat de queviures al Regne Unit és un dels més desenvolupats, avançats i competitius del país. Es calcula que el valor del mercat de queviures al Regne Unit arribi als 200.000 milions de £ el 2020, suposant un creixement del 13,0% des del 2015.
La majoria de les vendes passen pel sector de supermercats establerts al Regne Unit i, molt minoritàriament, a través de botigues independents i especialitzades. Els aliments preparats són un sector en creixement (+ 28,4 % en els últims cinc anys), d'altres especialitats com el formatge segueixen augmentant, juntament amb la xarcuteria i els productes de confiteria (un 87 % dels britànics mengen llaminadures de forma força regular).
Química i plàstics

Alemanya

Química i plàstics


Subcontractació de lots de producció de productes cosmètics

Els principals fabricants alemanys de productes cosmètics solen subcontractar integralment la producció de lots.
La indústria química catalana té capacitat tècnica i productiva per fornir la gran distribució alemanya a partir de grans fabricants d'aquest país. Es tracta d'una oportunitat que permet adquirir clients a Alemanya amb comptes de volums mitjans i grans, sense les dificultats que planteja la introducció de nous productes.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?