ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Uzbekistan

Un país amb uns recursos naturals únics

Coneix l'oficina d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer negoci a Uzbekistan

Oportunitats de negoci a l'Uzbekistan, a l'Europa oriental i a l'Àsia central

Indústria farmacèutica

Uzbekistan

Indústria farmacèutica


L'Uzbekistan obre oportunitats per als laboratoris europeus

El sector de la salut està creixent a l'Uzbekistan, fins a un 25 % anual, i es considera un dels més dinàmics dins de l'economia nacional i dels més avançats dels països exsoviètics.

Desplegar més opcions de L'Uzbekistan obre oportunitats per als laboratoris europeus

El 2021 el volum del mercat farmacèutic a l'Uzbekistan es va valorar en 1.500-1.700 milions de USD, unes xifres encara força inferiors a les dels països veïns. Per tant, s'espera un creixement exponencial important. La producció local representa entre el 15 i el 20 % de tot el mercat de l'Uzbekistan. L'augment de la producció local obre un ventall d'oportunitats per a proveïdors d'ingredients, API, know-how, etc.

Amagar més opcions de L'Uzbekistan obre oportunitats per als laboratoris europeus
Alimentació

Uzbekistan

Alimentació


Interès de l'Uzbekistan en la renovació de la indústria agrícola

La indústria agrícola l'any 2020 va tenir una quota del 28,2% del PIB del país. La major part dels productes estan destinats al mercat interior i només un 10% s'exporta, encara que aquesta quota va duplicant-se anualment.

Desplegar més opcions de Interès de l'Uzbekistan en la renovació de la indústria agrícola

L'Uzbekistan exporta fruita dolça (tomàquets, albercocs, cireres, raïm, préssecs) i fruita seca. Les principals destinacions d'exportació de la fruita (i també de llegums) són: el Kazakhstan (46%), Rússia (18%), l'Afganistan (7%), la Xina (6%), Turquia (5%), el Kirguizistan (4%) i l'Iraq (2%). A més, el país té previst augmentar la quota en altres mercats estrangers. Per assolir aquest objectiu, l'Uzbekistan està invertint en la modernització del sector i té interès en maquinària i materials d'envasat, tecnologies de cultiu (sobretot horticultura), sistemes de rec per goteig, hivernacles, tecnologies de recollida, emmagatzematge i transport, i maquinària de transformació de tots els productes agroindustrials.

Amagar més opcions de Interès de l'Uzbekistan en la renovació de la indústria agrícola
Construcció sostenible i infraestructures

Uzbekistan

Construcció sostenible i infraestructures


L'Uzbekistan prioritza la modernització de les infraestructures

La quota del sector en el PIB del país és del 7 %. Aquest sector està creixent a una velocitat impressionant de més del 7 % anual, amb un veritable boom de la construcció, i s'estima que aquesta tendència creixent continuarà en els propers anys.

Desplegar més opcions de L'Uzbekistan prioritza la modernització de les infraestructures

Tot i que l'Uzbekistan disposa de matèries primeres per a la producció de materials per a la construcció i els acabats, així com també d'alguns fabricants locals de ciment, cartró, guix, pladur, fibrociment, etc., hi ha escassetat de ceràmica, ciment, sanitaris, rajoles, vidre, materials d'aïllament, aixetes i altres productes. Amb l'objectiu de reduir els costos d'obres i materials, el Govern va eliminar els aranzels d'importació per a alguns productes i materials que no es fabriquen internament.

Amagar més opcions de L'Uzbekistan prioritza la modernització de les infraestructures
Electrònica i electricitat

Uzbekistan

Electrònica i electricitat


El sector de productes i material elèctric està en ple desenvolupament

El Govern de l'Uzbekistan prioritza l'augment d'exportacions de productes elèctrics fins als mil milions de dòlars l'any 2023 i planteja crear clústers i centres d'R+D per tot el país.

Desplegar més opcions de El sector de productes i material elèctric està en ple desenvolupament

El sector representa gairebé l'1,5 % del PIB del país. La localització en el sector encara es troba en nivells baixos, amb una important dependència de les importacions de components: fins al 20 % en producció de cables, 45 % en transformadors, 55 % en cambres frigorífiques i neveres; 50 % en televisors i aparells d'aire acondicionat i 60 % en rentadores, entre d'altres. A l'Uzbekistan manca producció de matèries i components necessaris, com per exemple l'alumini, les fulles d'acer, el PVC i el PE.

Amagar més opcions de El sector de productes i material elèctric està en ple desenvolupament

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Europa oriental i Àsia central: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial