ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Romania

Informes país

Les exportacions catalanes a Romania es concentren sobretot en la carn de port, vehicles i aparells i material elèctric. En total, són 1.831 empreses catalanes les que exporten a Romania i més de 1.000 són exportadores regulars.

Oportunitats de negoci a Romania

Les infraestructures i la construcció, l’automoció, la logística de mercaderies i l’energia són els principals sectors per volum de negoci a Romania. En creixement per volum de negoci destaquen la salut animal, els serveis de mobilitat, la salut i els serveis sanitaris i els vídeojocs.

En importacions, els principals proveïdors de Romania són la Alemanya, Itàlia, Hongria i la Xina, que hi venen majoritàriament electrònica i material elèctric, maquinaria i béns d’equip, automoció i química i plàstics.

 

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Romania: 

  •  Oportunitats en el sector de subministrament i tractament d'aigües. Es fa necessària, a Romania, la modernització de la infraestructura de subministrament i tractament d'aigües. Es preveu que, durant els propers anys, es duguin a terme obres d'infraestructures per a la correcta recollida i tractament d'aigües residuals per valor de 12.000 milions d'euros.
  • Productes farmacèutics sense recepta i equipament mèdic. La necessitat de modernització de la salut pública juntament amb el desenvolupament del sector privat durant els últims anys està propiciant bones oportunitats per a les empreses del sector. Durant els últims anys, l'evolució del mercat sanitari privat en termes del desenvolupament de nous mètodes de diagnòstic ha propiciat importants inversions en nous centres de salut, clíniques o hospitals privats al país. Hi ha una necessitat immediata d'inversions en equipaments moderns i també consumibles. 

 

Consulta totes les dades sobre Romania i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Romania (document pdf)