ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

L'alimentació, el sector industrial líder

Oportunitats de negoci vinculades al sector de l'alimentació

Cuba

Cuba

Alimentació


Equipament, accessoris i productes alimentaris per al sector horeca

Els principals 10 grups empresarials del sector turístic cubà lideren la generació de divises turístiques a Cuba i reclamen nous productes alimentaris per incorporar-los en els menús o cartes dels establiments hostalers i turístics del país.

Desplegar més opcions de Equipament, accessoris i productes alimentaris per al sector horeca

El sector hoteler i restaurador establert a Cuba necessita una gran varietat de productes alimentaris de qualitat per a incloure en l'oferta gastronòmica del país i així assolir estàndards internacionals de qualitat turística. En aquest sentit el canal horeca obre oportunitats per als productes alimentaris d'exportació catalans.

Amagar més opcions de Equipament, accessoris i productes alimentaris per al sector horeca
Turquia

Turquia

Alimentació


Cereals, preparacions alimentàries diverses, peixos i crustacis

Turquia ofereix oportunitats sòlides a les empreses catalanes per a l'exportació de cereals, preparats alimentaris, marisc i peix, cítrics, meló i síndria.

Desplegar més opcions de Cereals, preparacions alimentàries diverses, peixos i crustacis

Les importacions de productes alimentaris de Turquia des d'Espanya van representar uns 143 milions de dòlars nord-americans el 2020, sobretot en cereals, amb 43 milions de dòlars, en preparacions alimentàries diverses, amb 27 milions de dòlars, i amb els peixos i crustacis, amb 12,5 milions de dòlars. Els articles que van créixer més van ser els cereals (97%), preparacions alimentàries diverses (22%) i fruites i fruits comestibles, escorces d'agres (cítrics) melons o síndries (74%) entre 2016-2020.

Amagar més opcions de Cereals, preparacions alimentàries diverses, peixos i crustacis
Ghana

Ghana

Alimentació


Productes alimentaris a Ghana

El creixement de la classe mitjana i del poder adquisitiu a Ghana estimula una demanda de productes alimentaris cada vegada més sofisticats en qualitat i en varietat. Les cadenes de supermercats estan creixent.

Desplegar més opcions de Productes alimentaris a Ghana

La distribució de productes alimentaris a Ghana continua molt integrada verticalment amb importadors que també distribueixen i tenen punts de venda al detall i supermercats. Cerquen productes de més qualitat però a preus competitius. El creixement urbà, demogràfic i de la classe mitjana impulsen la demanda de productes alimentaris. Ghana continua tenint una gran dependència dels productes importats, encara que s'estigui fent un esforç molt important per la industrialització local i la producció de productes "Made in Ghana". Es comencen a veure tendències de consum d'aliments dietètics i saludables i aliments sense gluten, per exemple, la qual cosa és una nova tendència a Ghana.

Amagar més opcions de Productes alimentaris a Ghana
Estats Units

Estats Units

Alimentació


Tecnologia alimentària + sostenibilitat

Arreu dels EUA ha augmentat de manera considerable la implementació de la tecnologia en l'elaboració dels aliments, impulsada sobretot per l’augment de la demanda d’aliments per a fer dietes més saludables i sostenibles.

Desplegar més opcions de Tecnologia alimentària + sostenibilitat

Les tendències mostren que els consumidors dels Estats Units estan apostant de manera creixent per una alimentació saludable, vegetal, local i sostenible, que eviti el malbaratament alimentari. Destaca també l'interès per productes alimentaris funcionals, que aportin benestar i salut i estiguin enfocats a públics concrets (el canvi en les dietes infantils i la millora en l'alimentació de la gent gran en són alguns exemples).

Amagar més opcions de Tecnologia alimentària + sostenibilitat

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

El sector de l'alimentació: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial