• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Suïssa

Un país capdavanter en consum i tecnologia

La situació geopolítica de Suïssa, la seva neutralitat i importància econòmica, amb una renda per càpita de gairebé el doble de la mitjana europea, fa que el país tingui un pes indubtable en l’escenari internacional. L’activitat financera és una de les més importants en l’economia suïssa (genera el 13 % del PIB). El país compta també amb multinacionals capdavanteres en camps com la química, l’alimentació, les assegurances o la maquinària.

Oportunitats de negoci a Suïssa i a l'Europa occidental

TIC i transformació digital

Suïssa

TIC i transformació digital


Governança electrònica i digitalització del sector públic

Suïssa és un país pioner en l'aplicació de tecnologies digitals en els processos digitals i l'administració electrònica.

En aquest context, les solucions de programari i d'integració de plataformes digitals són interessants en un mercat madur d'un volum petit, però que aporta l'avantatge de disposar de moltes unitats de compra autònomes (municipis, cantons i federació).

Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip

Suïssa

Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip


La indústria metal·lúrgica a Suïssa

Les empreses catalanes tenen oportunitats en aquest sector, en les millores de productes, noves tecnologies i processos.

La indústria metal·lúrgica, elèctrica i de maquinària és una de les més importants de Suïssa. Amb més de 330.000 treballadors ocupats, és el sector amb més nombre de treballadors. La seva capacitat d'innovació i les inversions en Recerca i Desenvolupament poden ser també fonts d'oportunitats per a les empreses catalanes

Paper, cartró i packaging

Suïssa

Paper, cartró i packaging


Productes de packaging

Segons estimacions, tot el sector de packaging representa voltant de 32.000 milions d'euros. Sembla que el mercat d’empaquetatges de paper estigui saturat, mentre que el mercat d’empaquetatges de plàstic encara segueix en creixement.

Les pimes catalanes de fabricació d'empaquetatges de paper i/o cartró, de plàstic "bio" i innovadors, pel cost menor de producció, són un proveïdor interessant per al mercat alemany, principalment per al sector alimentari. Es pot detectar una demanda creixent per empaquetatges amb les característiques següents: sostenibilitat, seguretat en la producció, impressió digital, innovacions en colors i materials, shelf-ready-packaging.

Moble i hàbitat

Itàlia

Moble i hàbitat


Mobles i Disseny a Itàlia

Itàlia és un dels líders en la producció mundial de mobles i disseny; a més de tenir un mercat interior molt potent, és la referència i l’aparador del sector per a tot el món.

El perfil del consumidor italià està marcat per un alt nivell d'exigència en qualitat i innovació. En els últims anys (2016 i 2017) s'ha observat un augment de la demanda interna i es preveu també un increment de les importacions. Malgrat la competència italiana, si les empreses catalanes volen consolidar la seva imatge internacional, haurien d'estar presents al mercat italià, on se celebra la fira més important del sector, “Il salone del mobile”, autèntic aparador mundial. Oportunitat per a empreses amb un fort component de disseny i/o innovació.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?